“Az Élet él és élni akar” – Jelentkezz előadónak az ELTE SEK Ady-diákkonferenciájára

0
“Az Élet él és élni akar” – Jelentkezz előadónak az ELTE SEK Ady-diákkonferenciájára

Ady-diákkonferenciát rendez a szombathelyi ELTE Savaria Egyetemi Központ november 29-én. A szervezők várják a jelentkezéseket a tíz perces előadás-blokkokra. A témarengeteg rendkívül bő, Ady Endre életének szegmenseiről, versek elemzéséről, ciklusok sajátosságairól, az irodalomtanításban elfoglalt helyéről is lehet értekezni, de bátran ki lehet dolgozni saját ötleteket is.  


A felhívás:

Kedves Hallgatók és Diákok,

immár több éves hagyománya van intézményünkben a magyar tudomány ünnepéhez kapcsolódó diákkonferenciának. A korábbi években Kristóf Ágota, az átírás poétikája, József Attila és Pilinszky János, tavaly Arany János költészete volt a témánk, idén Ady Endre tiszteletére rendezzük meg konferenciánkat.

Időpont:

2018. november 29. 15 órai kezdettel (kb. 19-20 óráig)

Helyszín:

A Forrásközpont (Egyetemi Könyvtár) földszinti előadóterme.

A konferencián természetesen lesz mód multimédiás eszközök használatára. Az előadások hossza: 10 perc. Egy-egy blokk után vitára bocsátjuk az elhangzottakat.

Kérjük, hogy az előadások témái kapcsolódjanak Ady Endre életművéhez, e megkötést azonban nagyon tág értelemben vegyék. Szeretnénk helyt adni tudományos értékű előadásoknak-dolgozatoknak, ugyanakkor azonban hívjuk és várjuk azokat, akik valamilyen szakmódszertani problémát szeretnének bemutatni, illetve azokat is, akik Ady műveinek kreatív újragondolásával-újraírásával vagy bármilyen – akár a humort sem nélkülöző – művészi interpretációjával foglalkoznak. Sokszínű és jó hangulatú konferenciát szeretnénk rendezni.

Kérjük, a jelentkezéseket – előadásuk címét egy néhány soros szinopszissal együtt – Vincze Bence, harmadéves hallgatóhoz juttassák el az alábbi e-mail-címre november 15-ig:

vinczebence13@gmail.com

Minden érdeklődőt örömmel és szeretettel várunk!

Vincze Bence – szervező

Dr. Fűzfa Balázs – szervező


A diákkonferencia előkészítőként is szolgál a tavaszi, Ady Endre halálának 100 éves jubileumára szervezett konferenciának, amely nagyobb előadásokra és hosszabb időtartamra fog épülni.

Márton Károly: Ady Endre sírfelirata
Kiemelt kép: librarius.hu

Nincs megjeleníthető cikk