Augusztus 8-án startol a 4. Tájidegen Művészeti Szabadnapok

0
Augusztus 8-án startol a 4. Tájidegen Művészeti Szabadnapok

Idén különleges időbeosztással készülnek a szervezők, az öt napos fesztivál két úgynevezett műhely napra és három nyilvánosra oszlik. Szerdán és csütörtökön a táborozók is részt vehetnek aktívan a Kompánia Színházi Társulat előkészületeiben és a Vajda Lajos Stúdió kiállítás építésében. Csütörtök este, a nulladik napon megkezdődnek a programok, este 9-kor Torma Attila-The out of time man című egyszemélyes színházi előadásával és  szabadtéri filmvetítéssel a szentgotthárdi buszállomáson.

Pénteken kora délután a Krém Média School workshopján vehetnek részt az érdeklődők, majd 19 órakor a Templom Galériában a Vajda Lajos Stúdió Expedíció című kiállításával együtt megnyílik a fesztivál a nagy közönség előtt is. Utána sétálófogadás keretében eljutunk a galériától a fő helyszínre, a régi buszállomásra Kopasz Tamás dj szettje kísér minket menet közben. Este 9-kor a graz-i Schallfeld Ensemble zenekar és a Duoss audiovizuális performansza következik, az estét pedig 11-kor a Ricsárdgír zenekar koronázza. Aki ebben még nem fárad el, az utána megérdemli az élő örömzenét és vigadást hajnalig!

Forrás: Tájidegen Facebook

A táborlakók minden reggel közös reggelivel készülnek fel a napra, szombaton is, hogy 1o órától Vincze Márton póló készítő workshopján újrahasznosított alapanyagokból kísérletezhessünk textilen. A délután folyamán Hársas-tóban folytatódik a program ’Sekély vízű, de mély beszélgetés’-sel a művészet jelenéről, Wahorn Andrással, Szurcsik Józseffel, Kopasz Tamással, Pecsics Máriával és még más részvevő művészekkel 16 órától. Este 7-től Lutor Kata és Paukovics Gergely kápráztat el minket kívülről Kassák versekkel, hogy utána átszellemülten élvezhessük Dj PRPC átvezetését a KompániaKész’ című előadására, amit helyspecifikusan ide alkotnak meg a rendezvény ideje alatt. Ezt az egykori Bizottság zenekar tagjaiból álló bandák, az ef.Zámbó Happy Dead Band koncertje, majd a Tapasztalt ecsetek követ. A helyi zenészeket a Sleeping Heroes nem rég alakult formációja képviseli, ők zárják az estét rock klasszikusokkal.

Augusztus 12-én vasárnap délelőtt fél 11-kor exkluzív művész kenu túrát indítunk a Vízi Vándor Táborhely jóvoltából és egészen a magyarlaki gátig evezünk. A workshopokra és a kenu túrára érdemes előzetesen jelentkezni a limitált férőhely miatt. Minden programunkra várjuk szeretettel az érdeklődőket!

Kiemelt kép: Vincze Márton (2017)

Nincs megjeleníthető cikk