Dübörög tovább a SIM

0
Dübörög tovább a SIM

Hetedik évadát nyitotta meg a Savaria Irodalmi Műhely február 28-án, szerdán a már-már törzshelyéül szolgáló Spriccben. Az est megszokott vendége Barták Balázs adjunktus volt.

A Műhely a már megszokott családias hangulatban zajlott: a régi kemény mag mellett rengeteg új arc is felbukkant, és mint ahogy ez lenni szokott, mindenki nagyon hamar megtalálta a helyét. A sok zavaró tényező, mint például az extrém hideg, a szomszédban zajló születésnapi buli és a majdnem-lángra-kapott fotel ellenére, a rendelkezésre álló összes lehetséges helyet kihasználva, szép számmal jöttek össze az irodalom iránt lelkesen érdeklődő fiatalok.

Fotó: Lutor Katalin

A korábbi alkalmakhoz hasonlóan, az este folyamán teret kapott minden, ami irodalom és minden, ami művészet. A résztvevőknek ismét lehetőségük nyílt arra, hogy egy olyan közegben mutathassák meg a munkáikat, ahol nemcsak szimplán befogadókat találnak a mondanivalójuknak, hanem építő kritikát is kaphattak, hogy a továbbiakban, az alkotófolyamat során, mi mindenre figyelhetnek még oda fejlődésük érdekében. A versek és prózák között egy kis zenével is gazdagodott minden jelenlévő.

A kötetlen kötöttség adta különleges atmoszféra mindenkire különlegesen hat. Rengeteget jelent azt látni, hogy ennyien vannak, akiknek igazán fontos az irodalom, akik szívükön viselik azt, hogy a jövő író és költő palántáinak útját egyengessék. Mindenkinek, aki írt már valaha valamit, az vágyik arra, hogy megoszthassa másokkal azokat a gondolatokat, amelyek nagy hatással vannak rá az adott pillanatban. Sokaknak azonban nem adatik meg ez a lehetőség. Nekünk, a szombathelyi ifjúságnak lehetőségünk van, hogy a lelkes egyetemisták szervezésében kipróbálhassuk magunkat, kitárjuk szárnyainkat.

Fotó: Lutor Katalin

Az est zárásaként Kocsis Marcell Vaddisznó vadászat című versét és Vincze Bence erre a műre írt parafrázisát hallgathattuk meg Patricidium címmel.

Nincs megjeleníthető cikk