Ezen a héten is izgalmas műsorral várja a nézőket az AGORA-Savaria Filmszínház.

Kedves kém

chilei–amerikai–német–holland–spanyol dokumentumfilm, 84 perc, 2020

Augusztus Jávor Pál terem
16., 17., 18. 15:20

A nyolcvanhárom éves Sergio egy magánnyomozó megbízásából beköltözik egy chilei idősotthonba, hogy az egyik bentlakóról jelentsen. A küldetés során az empatikus főhős egyre közelebb kerül az intézmény lakóihoz, így kémből lassacskán az ott élők bizalmasává, sőt, barátjává válik. Maite Alberdi Oscar-jelölt dokumentumfilmje kémtörténetekbe illő fordulatokat tartogat, miközben a rendező az időskor szépségeit és nehézségeit is feltérképezi.  

Űrpiknik (12)

magyar sci-fi dráma, vígjáték, 80 perc, 2021

Augusztus Jávor Pál terem
16.17.18 21:45

A különc egyetemista lány, Panna (Walters Lili) gyerekkorától kezdve próbál az űrbe küldeni jeleket, válaszra várva. Annak ellenére, hogy az egyetemen senki nem veszi őt komolyan, elmélete mégis bizonyítást nyer: hatására ugyanis a Földre érkezik a saját világában hasonlóan kirekesztett űrlény Fiú (Takács Zalán). Ha ez önmagában nem lenne elég sokk, a jövevény közli Pannával: a bolygó pusztulásra van ítélve, őt magát pedig egyedül az érdekli, hogy megmentse rajongása tárgyát, Zalatnay Sarolta művésznőt.

A Kuflik és az Akármi (6)

magyar rajzfilm, 72 perc, 2021

Augusztus Jávor Pál terem
12.

14.

15.

16., 17., 18.

17:10

14:00

15:20

16:50

Augusztus Nagyterem
13. 16:10
 

Augusztus 12-én kerül a mozikba A kuflik és az Akármi. A hét főhős – Zödön, Pofánka, Titusz, Hilda, Valér, Bélabá és Fityirc – harmadjára csábítják a moziba a bolondozásra, felhőtlen szórakozásra vágyó családokat. A kuflik ez alkalommal 10+1 vadonatúj, különálló, humoros történetet tartogatnak a nézőknek.

A film egy pontján, amikor nem történik semmi érdekes, Titusz és Fityirc a Csitt-csatt dallal ütik el az időt. A vicces-várakozós betétdal első strófáját most közzétette a YouTube-on a filmet gyártó KEDD, így a gyerekek, szülők, kötögető nagyik együtt dalolhatják a mókás szövegét – mire belejönnek, az új film is megérkezik a mozikba. El ne higgye senki, hogy nem lesz érdekes!

A kuflik és az Akármi a vicces-várakozós dal mellett 10+1 humoros történetet tartogat a nézőknek. Zödön az elvarázsolt foltját keresi, Valér megpróbál eltévedni, Hilda végtelen hosszú sál kötésébe kezd, Fityirc és Titusz egy különleges kiállításra keverednek, Bélabá világkörüli útjáról mesél, Pofánka pedig majdnem végleg elkavarodik az időben.

A filmből azt is megtudhatjuk, miért bánjunk csínján a szőrbogyókkal, mit tegyünk, ha elfurcsul az árnyékunk, hogyan néz ki egy vadonatúj évszak, mire használható az odavissza-gumó, no és legfőképpen: hogy mi is az az Akármi!

A hét kufli emellett olyan új szereplőkkel is megismerkedik, mint a titokzatos Mamóka, az ormányos flömd, aki szökdelős-elkapdosósozni is tud, Szamóca Anyóka, aki a boltjában ezernyi furcsa dolgot árul, nem is beszélve a csavargó Vándorkaktuszról, aki messzi földről érkezik az elhagyatott rétre.

Az új Kuflik mozifilmben semmi sem az, mint aminek elsőre látszik (vagy épp nem látszik) és a nézőkre van bízva, hogy akármibe bármit beleképzeljenek. Ahogyan azt a film szlogenje is mondja: ebből még bármi lehet!

A kuflik és az Akármi mozifilmben a szereplők ezúttal is Scherer Péter hangján ontják a poénokat és a rap-dalt, míg a hangzásvilág Alpár Balázs zeneszerző munkája. A film a KEDD Animációs Stúdió műhelyében készült, producere a Bogyó és Babóca-filmeket is jegyző, Oscar-nominált M. Tóth Géza, a rendező a Dargay Attila-díjas Jurik Kristóf. A filmben látható 10+1 történet szövegét a Kuflik-könyveket szerző Dániel András írta.

Mancs őrjárat – A film (6)

amerikai–kanadai animációs családi film, 88 perc, 2021

   
Augusztus Nagyterem
14., 15

Augusztus

13.

13:40

Jávor Pál terem

16:55

A Mancs őrjárat bevetésre kész!

Amikor legnagyobb riválisuk, Humdinger lesz a közeli Kalandváros polgármestere, és egymás után csinálja a kalamajkákat, Ryder és mindenki kedvenc hős kutyijai nagy sebességre kapcsolnak, hogy szembenézzenek a kihívással. Miközben az egyik kutyusnak zűrös múltja van Kalandvárossal, a csapat segítséget kap egy új szövetségestől, Libertytől, a dörzsölt tacskótól. Együtt, a legújabb kütyükkel, szerkókkal és járgányokkal felszerelkezve a Mancs őrjárat beveti magát, hogy megmentse Kalandváros lakóit, mert a Mancs őrjárat sosem fáradt!

      

Vad víz – Aqua Hungarica (6)

magyar természetfilm, 72 perc, 2021

Augusztus Jávor Pál terem
13., 15., 16., 17., 18.

Augusztus

12.

14:00

Nagyterem

14:00

Magyarország a vizek országa. A Kárpátok lábánál összecsapó természeti erők mellett maga az idő alakította vízrajzát. Az itt kialakult élővilág mindennapos harcot vív az elemekkel és az emberi tevékenységgel. Hazánkban, ahol a folyók vadul törtek utat maguknak, patakok zúdultak a mesebeli erdőkre, hévízi források és változékony lápok tarkítják a környezetet, az élővilág változatosabb, mint bárhol máshol Európában. Ez Magyarország vadvizeinek története…

Becsúszó szerelem (12)

magyar vígjáték, 92 perc

Augusztus Nagyterem
16., 17., 18. 21:55

Gyula, az elkötelezett fociultra és felesége, Mariann gyereket szeretnének. Miután kiderül, hogy a férfi meddő és az örökbefogadás lehetősége is elszáll, Mariann utolsó esélyként megállapodik egy roma lánnyal, Lüszivel, hogy a hamarosan születendő gyermekét magukhoz veszik. A terv mindannyiuk életét fenekestül forgatja fel. Gyulának ettől fogva folyamatosan trükköznie kell, hogy ne bukjon le a rasszista focirajongó barátai előtt, a magánélete pedig további nem várt fordulatokat tartogat számára: Ámor nyilai a legváratlanabb helyről találnak a szívébe, humoros helyzetek és erkölcsi dilemmák sora elé állítva hősünket.

Agora-Savaria
Forrás: Port.hu

Croodék: Egy új kor (12)

szinkronizált amerikai animációs vígjáték, kalandfilm, 95 perc, 2020

Augusztus Nagyterem
15. 15:25

Croodéknak kijutott a veszélyekből és a katasztrófákból, az agyaras ősállatoktól a világvége túléléséig, de most az eddigi legnagyobb kihívással kell szembenézniük: egy másik családdal.

Dzsungeltúra (12)

szinkronizált amerikai fantasy, családi kalandfilm, 127 perc, 2021

Augusztus Nagyterem
14. 15:25

Frank Wolff egy karizmatikus hajóskapitány, aki némi készpénzért segítséget nyújt az eltökélt tudósnak, hogy teljesíthesse küldetését és rátaláljon a gyógyító erejű Életfára. Csakhogy a kalandjuk során nem csupán a dzsungel állataival, de egy német kutatócsoporttal is szembe kell nézniük, akik ugyanazzal a céllal érkeztek az őserdőbe, mint Dr. Lily Houghton. Vajon melyikük ér célt hamarabb?


Idő (16)

szinkronizált amerikai thriller 2021 108perc

Augusztus Jávor Pál terem
12. 20:15
16., 17., 18.

Augusztus

13.

14.

15.

19:45

Nagyterem

22:15

22:05
21:35

Egy család a trópusi vakációjuk során felfedez egy félreeső partszakaszt, ahol pár órányi pihenés alatt valahogy midnenki gyorsan öregedni kezd…, és így az egész életük egyetlen napba sűrűsödik.

Kövek (12)

magyar dokumentumfilm, 2021, 83 perc

Augusztus Jávor Pál terem
12. 14:00
Augusztus

13., 16., 17., 18.

Nagyterem

14:25

Budapesten kéthetes tábort szerveznek különféle hátterű európai fiatalok részvételével, akik önkéntesként egy zsidó temetoőben tisztítják meg az elhanyagolt sírokat. A német képzőművész, Gunter Demnig botlatóköveket készít a holokauszt áldozatainak emlékére. Már több mint 74 000 ilyen emlékművet helyezett el Európa-szerte 26 országban.

The Suicide Squad – Az öngyilkos osztag (18)

amerikai fantasztikus akciófilm, kalandfilm, 132 perc, 2021

Augusztus Nagyterem
12. 20:15
13., 14., 16., 17., 18. 20:00
15. 19:30

A szuperhősök nem mind jók. Nem kedvesek. Nem akarnak segíteni. A titokzatos X-különítménybe a legelvetemültebbeket gyűjtik össze, és alaposan felfegyverzik őket. Harley Quinn (Margot Robbie), Bloodsport (Idris Elba), Peacemaker (John Cena) és a Belle Reve börtön még néhány rafináltan gonosz lakója fejébe apró robbanószert szerelnek: ha nem engedelmeskednek, robban a bomba. Ha engedelmeskednek, megmenthetik a világot.

A csapatot Corto Maltese szigetén vetik be. És ők harcolnak, mert muszáj… de közben azért jól is akarják érezni magukat: de az ő esetükben ez veszett pusztítást jelent.

James Gunn, A Galaxis őrzői-filmek rendezője ezúttal is elképesztő humorú látványorgiát rendezett, és fantasztikus színészeket szerzett hozzá!

A hercegnő és a hét törpe (6)

szinkronizált dél-koreai animációs kalandfilm, 92 perc, 2019

Augusztus Nagyterem
16., 17., 18. 16:00
Augusztus Jávor Pál terem
12. 15:30

A mindenre elszánt, bátor hercegek hiába mentik meg a tündért a sárkány karmából, mégis átok sújtja őket és zöld törpékké változnak. Csak a világ legszebb leányának csókja változtathatja vissza őket, amire új külsejükkel nem sok esélyük van. A Fehér Király birodalmában eközben a gonosz királyné azon mesterkedik, hogy szépséget adó varázscipőt készítsen. Mostohalánya, a kedves, dundi Hófehérke felpróbálja a piros cipellőket és sudár, gyönyörű lánnyá változik. Hamarosan azonban menekülnie kell mostohája haragja elől, és közben még eltűnt édesapját is fel akarja kutatni. Így jut el a törpék otthonába, ahol kezdetét veszi a közös kalandjuk: az elvarázsolt hercegek eredeti külsejükért küzdenek, a hercegnő pedig az apját szeretné visszakapni.

Free Guy

amerikai akció-vígjáték, 115 perc, 2021

Augusztus Nagyterem
12.

13., 14., 16., 17., 18.

15.

18:00

17:45

17:15

A Twentieth Century Fox nagyszabású kaland-vígjátékában egy banki alkalmazott rádöbben, hogy valójában háttérszereplő egy nyílt világú videojátékban. Úgy dönt, kezébe veszi az irányítást és ő maga lesz saját története főhőse – ő lesz az a fickó, aki e korlátokat nem ismerő terepen kiigazodva megmenti a világot, de a maga módján…, amíg még nem késő.

A beszéd (12)

francia vígjáték, 87 perc, 2020

 

Augusztus

 

Jávor Pál terem

12.

13., 14.

15.

16., 17., 18.

18:35

15:20

16:45

18:10

A 35 éves Adrien éppen halálra unja magát a családi vacsorán: ma este is minden ugyanúgy történik, ahogy a megelőző ezer alkalommal. Unalma váratlanul pánikba fordul át, amikor leendő sógora felkéri, hogy tartson beszédet közelgő esküvőjükön. Adrien nincs olyan állapotban, hogy esküvői beszédet tartson. Barátnője nemrég szakított vele, őt pedig csak az érdekli, hogy visszaszerezze.

A beszéd az év francia vígjátékmeglepetése. Intelligens humora, váratlan fordulatai és vizuális megoldásai biztosan sokáig velünk maradnak.

Természetes fény (12) VERTIGO FILMNAP

magyar–lett–francia–német filmdráma, 103 perc, 2021

 

Augusztus

 

Jávor Pál terem

13.

14.

18:30

19:00

A második világháborúban a keleti fronton harcoló alakulatok mellett csaknem százezer magyar katona teljesített szolgálatot a front mögötti megszállt területeken. A Természetes fény a megszállt Szovjetunió területén játszódik, egy kiismerhetetlen, mocsaras erdőségben. Semetka István, egy magyar földműves szakaszvezetőként teljesít szolgálatot egy gyalogos honvéd alakulatnál, amely a vidéket járva eldugott orosz falvakban illegális partizáncsoportok után kutat. A történet a katonák mindennapjait mutatja be Semetka szemszögén keresztül, aki parancsnokának váratlan halála miatt súlyos terhet kap a vállára.

Respect (16)

amerikai zenés dráma, életrajzi film, 145 perc, 2021

 

Augusztus

 

Jávor Pál terem

13.

14.

15.

20:15

20:55

20:30

Aretha Franklin kislányként apja templomának kórusában énekelt, évekkel később pedig már világszerte ünnepelt sztárként tündökölt. A RESPECT lenyűgöző igaz történet a zene egyik emblematikus alakjáról, útjáról, egyéni hangjának kereséséről, főszerepben az Oscar-díjas Jennifer Hudsonnal és az Oscar-díjas Forest Whitakerrel.

Még egy kört mindenkinek (16) VERTIGO FILMNAP

dán filmdráma, 115 perc, 2020

 

Augusztus

 

Jávor Pál terem

14. 16:55

Négy jóbarát, akik gimnáziumi tanárok, letesztelnek egy elméletet. Feltevésük szerint egy csekély alkoholszint fenntartása a vérben, vagyis a folyamatos, enyhe spicces állapot jobbá teszi az életüket. A kezdeti felszabadultság azonban lassan, de megállíthatatlanul fordul át kontrollálhatatlan ivászatba.

A Jönsson banda (16)

svéd krimi vígjáték, 116 perc, 2020

 

Augusztus

 

Jávor Pál terem

15. 18:25

Egy sikertelen rablási kísérlet után a Jönsson banda vezetője börtönbe kerül. Mire szabadul, a bandatagok már maguk mögött hagyták a törvénytelenségeket. Amikor azonban minden idők legnagyszerűbb rablását kell megszerveznie, a főnöknek sikerül ismét aktiválnia a csapatát. A nem várt bonyodalmak azonban számos humoros helyzetet teremtenek.

A Jönsson banda vígjátéksorozat eredetileg a nagy sikerű dán Olsen banda-filmek svéd átdolgozása volt, ami később önálló történetekkel gazdagodott. A film rendezője a BAFTA-díjas kultrendező, Tomas Alfredson, akinek olyan sikerek fűződnek a nevéhez, mint a Suszter, szabó, baka, kém; az Engedj be!; és a Hóember. A Jönsson banda főbb szerepeiben a svéd vígjáték olyan ismert alakjai szerepelnek, mint Henrik Dorsin (Az élet napos oldala), Anders Johansson és David Sundin.

Kiemelt kép: TMDb.com