Sir Paul McCartney, Billie Eilish és Kendrick Lamar lesz az idei Glastonbury Festival fő attrakciója. A szervezők pénteken több mint nyolcvan fellépő nevét jelentették be.

f21

A világ egyik leghíresebb rockzenei fesztiválját a koronavírus-járvány miatt 2019 óta nem rendezték meg, idén viszont végre újra sor kerülhet a rendezvényre, június 22-től 26-ig várják a szervezők a látogatókat

Paul McCartney 2004 után második alkalommal lép fel a fesztiválon. Az ex-Beatle 2020-ban, a Glastonbury Festival 50. évfordulóján is koncertet adott volna, de a rendezvényt a járvány miatt le kellett fújni. McCartney idén június 25-én, szombaton, éppen egy héttel 80. születésnapja után lép a Piramis Színpadra, ezzel ő lesz minden idők legidősebb kiemelt fellépő Glastonburyben.

Az idei Glastonbury már teltházas, a jegyek többségét még a 2020-as fesztiválra adták el. A 20 éves amerikai világsztár, Billie Eilish június 24-én este lép színpadra, ő lesz minden idők legfiatalabb headlinere a rendezvényen, egyben az első, aki a női előadók közül a húzónevek közé került. Szintén hatalmas várakozás előzi meg Kendrick Lamar június 26-i fellépését, ez a show zárja az idei Glastonbury Festivalt. Az amerikai rapper a hírek szerint új anyagán dolgozik, a legutóbbi lemeze, a Damn 2017-ben jelent meg. Szintén a zárónapon, vasárnap délután lép fel a fesztiválon a legendás énekesnő, az ugyancsak amerikai Diana Ross.

Glastonbury
A legendás énekesnő, Diana Ross. Forrás: Marie Claire

A fellépői listán szerepel még mások mellett Sam Fender, Olivia Rodrigo, a Foals, a Wolf Alice, Little Simz, Arlo Parks, Burna Boy, a Skunk Anansie, a Pet Shop Boys, az Elbow, Doja Cat, Megan Thee Stallion, Phoebe Bridgers, a TLC, a Wet Leg és a dzsesszikon Herbie Hancock.

A főszervező, Emily Eavis nemrégiben egyébként bejelentette, hogy az idei bevételből az ukrajnai Vöröskeresztet támogatják.

Forrás: MTI
Kiemelt kép: NME.com