A harmadik nap reggele kissé nehézkesen indult a megfáradt kempingezők számára, de az este kiváló bandái a holtponton messze túlra lőtték ki a fesztiválozókat.

Póker, szivar és masszázs

A harmadik napon már délután reggelizett együtt a kemping: a reggel is később indult számunkra, mint az előző napokon, ez talán tipikus “fesztiválbetegség”. Valakik a reggeli mellé texasi szivart és whiskeyt fogyasztottak, ezzel már korán megteremtve az alaphangulatot. Egy kis gyulai is előkerült, rokonságot mutatva a szivarral. Természetesen hamar kezdett kialakulni a kaszinóhangulat, előkerült egy kártyapakli, indult a tét nélküli póker. A táncban fáradt izmokra pedig masszázs volt felírva kezelésképp. Ez szívességrendszerben működött, szigorú adok-kapok elveken. Kezdünk visszamenni a régi korokba, kijelenthetem: működik a cserekereskedelem! A tegnapi délután jellemezte leginkább az Alterábát: az ország legnagyobb kerti partija! Az első két nap összekovácsolódott társaságok közösen, egymást támogatva vészelik át a holtpontot, ezzel biztosítva a folyamatos jókedvet. Kisebb-nagyobb kihagyásokkal, természetesen.

Ismerős hangok

Még hatkor laza koncertek voltak, csak jóval később indult el a “nagyfesztivál”-hangulat. Malacka és a Tahó nyitott a nagyszínpadon, ébresztőnek tökéletesek voltak. Mátyás Attila Band következett utánuk fél hetes kezdéssel, amire már összeverődött egy nagyobb csapat. A tomboló közönség keménymagját Hegedüs László kovácsolta egységgé, az ő jókedve másokat is magával sodort. Az Ismerős Arcok koncertjén a színpad körzetében már nehezebbé vált a közlekedés, természetesen a tömeg miatt. A Vad Fruttik eszméletlenül felpörgette az estét, a koncertjeik ismertetőjegye a fénytechnika, ami még alkohol nélkül is teljesen bódulttá teszi a hallgatót. A koncerteken megjelenő szinesztézia segített teljesen átélni a zenét. Utána Johnny és Golyó tartották fent a jókedvet hajnalig, szerencsére esőmentesen, bár ez nem jelenti azt, hogy pár ember nem ázott el! Ma este várunk titeket a Rock-napon!

Galéria lentebb!

Alterába Fesztivál: hangosan szólt a Dívák Napja