Újabb esővel, de az esőnél is hatalmasabb jókedvvel és életerővel folytatódott a körmendi Alterába Fesztivál. A Dívák Napján sem tűzből, sem vízből nem volt hiány: a nap igazán a fellépők temperamentumához igazodott.

Reggel ébred a kemping, már több sátor áll, mint előző nap. Lassan előnásznak az emberek a fényre, és együtt reggeliznek. Barátságok kötődnek, önfeledt nevetés, és filozofikus beszélgetés hallatszik az asztaloknál. Mindenki teljesen gondtalan, nincs munka, csak a napfény, haverok, és a reggeli kávé. Teljesen más világ, néha sétál csak be pár ember a “civilizált városközpontba” egy kevés kajáért. Napközben mindenki kényelmesen fekszik – ahol épp jól esik. Délután egykor pedig már program várja a fesztiválozókat! Ezúttal fociztunk szivacslabdával, jövő évi bérletet lehetett nyerni, dee értékesebbet is vittünk magunkkal a megmérettetés után: élményeket.

Este a nagyszínpadon a Bagossy Brothers kezdett, hatalmas nagy bulit csapva. Ők készítettek fel minket a Dívák estjére, ugyanis utánuk következett a Magasegyi Underground, ahol Bíborka, az énekes, a fesztivál hercegnőjének öltözött. Fehér tüllszoknyáján csillogott a napfény, mintha egy tündér jött volna el fellépni. A fellépés adta örömök tisztán látszódtak az arcán, ezzel is hozzáadva egy kis pluszt a koncertélményhez.

Utánuk Péterfy Bori & Love Band zenéjére tombolt a közönség. Bori ruhájára LED-égők voltak felszerelve, amik a zene ritmusára pulzáltak, és változtatták színüket. Kócos haját élvezettel rázta a színpadon, a közönség is követte őt. Majd amikor elkezdett finoman esni az eső, Bori odalépett a kordonhoz, és a közönségben megbízva, átadta magát a kezek hullámának. Sajnos a koncertet félbe kellett szakítani a veszélyesen erősödő vihar miatt. A közönség a nagy sörsátor alatt keresett menedéket, de egy idő után már a földön is folyt be a víz. Amint elállt, a koncert rögtön folytatódott, a tömeg indult vissza tombolni.

Fotó: Herczeg Orsolya

Harmadik dívaként Pásztor Anna robbant fel a színpadra. Mint már megszokhattuk, idén is egy extra jelmezzel lepte meg a nagyérdeműt. Annyit fűzött az öltözékéhez, hogy azt mondták neki: „Öltözz nőiesebben!” Az emberek a megszokott, de meg-nem-unt, Anna-féle érzelmi hullámvölgyet élhettek át. Anna and the Barbies színvonalasan zárta a Dívák estjét, ámbár az éjjelnek korán sem volt vége. Zárásként a Firkin adott hatalmas koncertet, a közönségre non-stop reagálva, velük együtt élvezve ki a pillanatokat. Én és az itt megismert barátaim hajnali háromkor értünkbe a sátrainkba. Fantasztikus nap volt, kihagyhatatlan előadókkal!

Galéria lentebb!

Alterába Fesztivál: így telt az első nap!