Rendszeres adományozókat keres az SOS Gyermekfalvak, a hazai civil szféra egyik legjelentősebb gyermekvédelmi szervezete, mivel a koronavírus-járvány okozta gazdasági megrendülés miatt számos támogatótól estek el. Aki segíteni szeretne, már akár havi két zacskó chips árának átutalásával is megteheti. 

A COVID–19 járvány az élet és a gazdaság megannyi területét érintette rosszul. Az üzleti élet szereplői a kulturális éra résztvevőivel együtt kerültek válságba, a megszokott gazdasági gyakorlatok most nem működnek, a piac tartalékos üzemmódba kapcsol a vírushelyzet okozta financiális bizonytalanság miatt. E változás nem csupán a piaci és állami szektorokra, munkaadókra és dolgozókra, hanem a non-profit szféra szereplőire is hatással van.

Az SOS Gyermekfalvak politikától és vallástól független, nonprofit, közhasznú alapítvány, 1983 óta működik Magyarországon. Az első gyermekfalu Battonyán jött létre, jelenleg Orosházán, Kecskeméten és Kőszegen, illetve a települések 60 kilométeres körzetében, továbbá Budapesten és Pest megyében tart fent nevelőszülői hálózatot. Az SOS-ben hivatásos nevelőszülők gondoskodnak a gyerekekről. A gyerekek vagy a gyermekfaluban élnek nevelőszülői családban, vagy a gyermekfalun kívül, a nevelőszülő saját házában.

Az SOS Gyermekfalvak – lévén non-profit szervezet – nagyrészt támogatásokból, adományokból él. A járvány miatt azonban a szervezet legfőbb támogatói most nem tudnak segíteni, ezért nagyon fontos a társadalmi összefogás. Az SOS-nek leginkább rendszeres támogatókra van szüksége, hogy a szervezetnél élő gyermekek élete kiszámíthatóan, biztonságban haladhasson tovább a járvány ideje alatt és azután.

Bárki támogathatja az SOS Gyermekfalvakat rendszeresen, akár két zacskó chips árával is, a minimum támogatási összeg ugyanis csupán 1000 forint. A támogatás elindítása egyszerű, a választott támogatói összeg pedig bankkártyán keresztül, automatikusan kerül levonásra minden hónapban.

További információk és támogatás:

IDE kattintva segíthetsz!

Források:

sos.hu

Kiemelt kép: sos.hu