Az ötödik epizódot tekertünk be a popkultúra filmszalagjáról, hogy megmutassuk a legújabb híreket.

Kilencven éves az élő legenda

Clint Eastwood május 31-én töltötte be a kilencvenedik életévét. A hollywoodi matuzsálem sokaknak olyan fantasztikus rendezéseiről lehet ismert, mint a Gran Torino vagy a Millió dolláros bébi, azonban számos felejthetetlen alakítással is szolgálta a filmművészetet. Reméljük, hogy Eastwood nem akar ilyen fiatalon nyugdíjba vonulni, és sok filmjét láthatjuk még a vetítővásznon.

Új vizekre evez a Csernobil rendezője

Kevés olyan ember van, aki ne hallott volna már Johan Renckről, miután az HBO minisorozata minden idők egyik legjobbra értékelt szériájává nőtte ki magát. A Puliwood értesülései szerint a svéd rendező az 1917-el bizonyított Neal Streettel karöltve fogja adaptálni az 1965-ös A mágus című regényt. Pipp Harris (Neal Street munkatársa) állítása szerint nem tudnak elképzelni jobb embert a feladatra, látszik, hogy komoly bizalmat fektetnek Johan Renckbe a stúdiónál. Ennek ellenére valószínűleg nem lesz könnyű dolguk a könyvvel, hiszen egyszer már megkíséreltek belőle egy filmváltozatot Michael Caine és Anthony Quinn szereplésével, ami finoman szólva is megosztóra sikeredett. Azért mi bízunk benne, hogy  Renck és Neal Street együttműködése nem okoz majd csalódást.

Meghökkentő ok miatt került az Apple-höz Scorsese új filmje

Az elmúlt napokban olvashattunk róla, hogy Scorsese és DiCaprio új közös projektje a Paramounttól átvándorolt az Apple stúdiójához. Az ok, ami ezt kiváltotta azonban nem mindennapi. Először arról lehetett hallani, hogy a film 200 milliós büdzséje rémítette meg a stúdiót, azonban, mint arról az IGN Hungary beszámolt, a Paramount azért is hátrált ki a film mögül, mert nem Leonardo DiCaprio fogja játszani a főszerepet. Akik ismerik a könyvet tudhatják, hogy a mű jófiúja egy texasi ranger, aki indiánokat érintő gyilkosságsorozat miatt érkezik Oklahomába. Kezdetben ezt a szerepet szánta Scorsese DiCaprionak, azonban a színész és a rendező közös megegyezésével végül arra jutottak, hogy inkább a történet főgonoszának (William Hale/Robert de Niro) unokaöccsét (Ernest Hale) fogja alakítani, aki a szerelem és nagybátyja gonosz tettei súlya alatt roskadozik. Biztosak vagyunk benne, hogy Leo ebben az alakításban is hozni fogja a kötelezőt és reméljük, hogy Scorsese gyorsan megtalálja a megfelelő embert a ranger szerepére.