Az f21.hu kulturális magazin számára alapításától fogva érték a szabad és független újságírás. Éppen ezért szomorú látni, hogy a politika által dominált és irányított magyar média újabb és újabb áldozatokat követel.

Ezúton szolidaritásunkat fejezzük ki a felmondott indexes kollégákkal, kiknek fejük felől politikai nyomás hatására távolították el főszerkesztőjüket, Dull Szabolcsot. Reméljük, hogy mihamarabb találnak számukra megfelelő munkakörnyezetet, ahol szabadon folytathatják újságírói munkájukat.

Az f21.hu szerkesztősége kiáll a független újságírás ideája mellett, ami mentes bármilyen színű pártnyomástól. Kiállunk a szabad szerkesztőségek mellett, ahol nem politikai döntés a főszerkesztő személye. Valljuk a demokratikus alapértékeket, melyekből következik a független, kritikus újságírás létének fontossága.

Az Index távozó kollégái Távozó indexesek néven, Legyen másik! jelszóval Facebook-oldalt hoztak létre, ahol megpróbálják elérni olvasóikat és remélhetőleg hamarosan információkat közölnek jövőbeli terveikről. Mi szurkolunk!

Az f21.hu szerkesztősége