Horváth Izát magával ragadták a félelmetes történetek: az iskolai táborok alkalmával mesélt rémsztorik számára már a hétköznapok, a tartalomgyártás részévé váltak. YouTube-csatornáján igazi közössége van, most néhányukkal a LvL Up e-sport bárban találkozott.

A szombat délutáni találkozón Izát Farkas Beni kérdezte a kezdetekről, kedvenc videóiról és még tanácsot is kaphatott a közönség arról, hogyan érdemes belevágni a videós tartalomgyártásba. Akár szó szerint is.

Iza elmesélte, hogy egy iskolai feladatként kellett videót készíteni a YouTube-ra, aztán ez nem készült el, de a kisördög nem tudott nyugodni benne. Videóinak tematikája igazán hiánypótló: világhírű gyilkosságok, rémtörténetek, paranormális jelenségek és legendák egyaránt előfordulnak a listáján. A videózás számára egy igazi kis rituálé, bár elmondta, közel fél óra míg összerakja a felszerelését, mert valami mindig rosszul sikerül. Aztán a videókat is többször veszi fel, hogy amit a nagyvilágnak megmutat, az már biztosan a tökéletes verzió legyen. Ezeket persze számtalan kutatómunka is megelőzi, hogy minél átfogóbb képet kaphassunk az adott történetekről.

Fotó: Lutor Katalin

Kevés magyar tartalomkészítőnek követi a munkáját, főként csak a barátaiét – meséli, de nagyon szereti a sminkes tartalmakat és a külföldi videósok alkotásait. Ő maga is létrehozott nemrég még egy csatornát, hogy életének még több részletét meg tudja mutatni követőinek. Itt sminkes, főzős és utazós tartalmak is lesznek.

A közönségtalálkozó után dedikáltatni, képet készíteni és még társasozni is lehetett Izával. De a rémsztorik mesélése sem maradt el. És bár tábortűz most nem volt, de félelem és reszketés bőven átjárta a szombathelyi bárt.


Lutor Katalin galériája