Egy viszonylag hosszú ideje fennálló rockzenekarra hajlamosak vagyunk úgy tekinteni, mint extrém zsíros hajú fiatalok meg pár ijesztő alkoholszagú öregember bálványaira. Na ez rohadtul nem így van a Fish! esetében.

Idén, az általuk csak 2×10 évnek titulált jubilálás idején kijött a Felemás második része, amely az első féllel bár összhangot nem alkotva, mégis egy olyan élményt tud nyújtani, amely nemzetközi szinten is helytálló lenne. Az album első fele szórakoztató, gyengédebb rockzene, azonban néha mer kísérletezni. A slágergyanús, címadó dal rendben van, de a Sum 41-os beütésű egyáltalán nem érdekel, a tökéletes Iron Maiden mintájú Be kell adni viszont erős.

A szövegek alapvetően egy rockzenekarnak sosem középpontiak, mégis a Zenéd is milyen? az egyik legjobb magyar poproast, ami valaha történt.

A lemez második fele pedig az a fajta meglepetés, amire még az elvetemült fanok sem számítottak, hiszen a zenekar adott már ki lemezt konzervben, de órán is. Most pedig egy, az A-oldallal teljesen ellentétes kört kapunk, ami leszakítja a fejünket. Kozmix, HS7, Aurora dalok popmetálra konvertálva, egy saját dal újragondolása, plusz az a dal, amitől még az Animal Cannibals is menő lett. A Takarítónő annyira jól sikerült, hogyha egy laikussal kellene megszerettetni a metált, valószínűleg ezzel a dallal kezdenénk.

A popmetál kifejezés nem véletlen, hiszen majdnem rádiókban is játszható slágerek mellé az élő verzió ezerszer keményebb, olyan betétekkel, amik örök klasszikusok, gondolok itt a Pantera Walkjára vagy a Metallica One című híres részére. A nagy zenekarok már ürügyként a turnézásra készítenek albumot, majd a kétórás koncerten két szám el is hangzik róla. A Fish! ezzel ellentétben ötöt-hatot is játszik általában, ami azt is jelzi, hogy a közönség is pozitív visszajelzést adott a legújabb korongról.

A totál eszement rockot igazából mindenkinek lehetne ajánlani, hiszen ez a zene teljesen kortalan, azonban nem túl beteg, hogy egyeseknek visszataszító legyen. A tökéletes középút a popszar és a félelmetes hörgés között, amitől mindenki fiatalnak érzi magát.

Kiemelt kép: langologitarok.blog.hu