Egy rendezvénynek általában nem az útmutatóját írom meg, pedig ahogy egy jó reklámnál, itt is fontos szempont a targetálás, azaz hogy kiknek szánjuk a termékünket. A harmadik alkalommal megrendezett Örvényeshegyi Piknik Zalacsányban, Zala hegyvölgyes ölén pontosan a családosok számára ideális program.

Az idén július 9 és 11. között tartott minifesztivál azt kínálja nekünk, amit egy balatonfelvidéki-zalai művészeti programsorozattól elvárhatunk, ám kapszula-méretben. A nagyszínpad itt kisszínpad, ám cserébe tökéletes az akusztikája és természet által alkotott hegy-hát-térrel rendelkezik, a jól időzített romantikus naplementéről már nem is beszélve. Találunk még minőségi és teljesen elfogadható áron működő street food kihelyezettséget, helyi borokat és szörpöket kínáló italpultot, prémium pezsgőt és pálinkát, és (nem helyi alapanyagokból főzött) kávét is. Hogy mi kellhet még? Nos, csak a programok és jó társaság.

A pálos kolostor maradványainak ásatása
A pálos kolostor maradványainak ásatása

Az Örvényeshegyi Piknik programkínálata eklektikus kevercse rossznak s nemesnek, ám rossz alatt inkább annyi értendő, hogy a programokat böngészve az ember nem tudhatja pontosan, hogy beleillik-e a célközönségbe. Dés László inkább a 40-50 fölötti korosztály és a filmek, filmzenék kedvelői számára érdekes, míg a CandyMen Duó a fiatalabbaknál is sikert aratna. A jóga bárkinek nagyszerű, ahogy a kézműves foglalkozás is, de az elektromos kerékpártúra talán inkább a 20-30-as korosztályt szólítja meg. Ezen persze lehet változtatni, hiszen maga az elektromos rásegítés éppen arra (is) volna jó, hogy a kevésbé jó erőben lévők szabadon felfedezhessék a vidéket, és mindeközben élvezzék magát a mozgást is. Minden korosztály számára izgalmas a folyamatban lévő ásatás meglátogatása, ahol akár magunk részt is vehettünk a Göcseji Múzeum által vezetett műveletben, illetve a minden napra szervezett előadások sem korosztályfüggőek. A szombat esti Budapest Bár újfent inkább a 40-50 fölötti korosztály számára szánt szórakozás, de az őket követő Dynamite Dudes ismét akár a fiataloknak is remek lehet.

Grilltál – pulled pork és pulled csirke

 

Zalai lakodalmas cukros perec

 

Ami miatt családoknak ideális az Örvényeshegyi Piknik, az a gyerekek (és kutyák, rengeteg kutya!) számára elérhető egész napos szórakozási lehetőségek, ráadásul mindez egy nagyon biztonságos, védett, jól belátható környezetben, ahol a szülők sem érzik magukat kirekesztve a gyereksarokban. Az említetteken kívül a helyszínül szolgáló Pálos Resort jóvoltából rendkívül barátságos dámszarvasokat, nandukat, és egy barátságos és egy lustálkodó alpakkát nézegethetnek és simogathatnak a gyerekek (is, legyünk őszinték), illetve a Kalandozó Komédium jelmezes mókacsinálói különféle rég elfeledett játékkal várják őket, na meg a szülőket. És hogy mivel készüljenek? Készpénzzel és egy stabil pikniktakaróval mindenképpen!