Mennyire érzed magad biztonságban a lakhelyeden? Éjjel egy buli után gyalogolsz, vagy taxizol, még ha csak pár kilométerről is van szó? Voltál már szemtanúja támadásoknak, rablásoknak? Ifjúsági véleménykutatás a biztonságérzetünkről, hatodik célpontunk a Dunántúl legnépesebb városa, Győr.

Győr, vagyis az egykori Arrabona, a találkozások városa. A Dunántúl legnagyobb települése, lakossága majd 135.000 fő. Ismert történelméről, egyeteméről, kulturális és sportközpont. Éjszakai élete dinamikus és sokszínű. Megkérdeztünk pár embert, hogy mennyire érzik magukat biztonságban ebben a mindig zsongó városban.

Biztonságban érzed-e magad a városban éjszaka?

Tímea (19): „Nem mindig érzem magam teljesen biztonságban, mivel mindig hallani különféle sztorikat verekedésekről és megerőszakolásokról, de alapvetően, ha a barátaimmal beülünk valahova, ahová régóta járunk, akkor nem aggódom ilyenek miatt. Inkább a rosszabb hírű szórakozóhelyeken és városrészeken fordulnak elő ilyen dolgok.”

Bálint (19): „Igen, teljesen biztonságban érzem magam.”

Fanni (18): „Igen, biztonságban érzem magam a városban, mivel általában nagyobb baráti társasággal megyünk be, amelynek több fiú tagja is van.”

Buli után haza mersz sétálni vagy inkább taxit hívsz?

Bálint: „Gyakran hazasétálok, eddig soha nem tapasztaltam semmi rosszat.”

Petra (17): „Inkább taxi, séta csak ha többet megyünk.”

Tímea: „Hazasétálni csak akkor szoktam, ha minimum ketten megyünk, de volt rá példa, hogy egyedül mentem, és akkor nagyon féltem, főleg éjjel 1-2 körül a legparább szerintem.”

Hallottál vagy tapasztaltál-e bármi bűncselekményt?

Fanni: „Nem, nem igazán, de biztos történtek.”

Tímea: „Hallani hallottam nagyon sok mindent, de tapasztalni hál’ Isten nem tapasztaltam még. A legdurvább, amit hallottam, az az volt, hogy a Vertigóban megkéseltek valakit egy különteremben, de a buli ment tovább…”

Bálint: „Még nem hallottam semmit, annyi, hogy többen rosszul lettek.”

Petra: „Szerencsére még nem tapasztaltam semmi hasonlót.”

Kiemelt kép: Máv-Start