2018 októberében dugta ki kis fejét @kicsivakond az Instagramon, aki korábban Kisvakond néven szerepelt a híres cseh televíziós rajzfilmsorozatban, amit 1957-től 2002-ig vetítettek. Itt egy egészen új énjét mutatja meg, mintha a gonosz ikertestvére lenne az eredetinek.

A Kisvakond egyfajta tanmese volt. Zdeněk Miler nem akart klasszikus propagandafilmeket gyártani, úgy gondolta, egy aranyos figura közelebb hozza a gyerekeket az éppen feszegetett témához, ami lehetett a születés (az egyik részben anatómiai pontossággal részletezik), a textilipar vagy éppen egy autóbaleset, amiben a főszereplő kis híján életét veszti. A készítők a történeteket kedvességgel mutatták be, hogy tényleg alkalmasak legyenek az oktatásra, és közben a gyerekek szórakoztatására is.

Az első részekben nem beszéltek a karakterek, a némafilmekhez hasonlóan inkább gesztusokkal, kézmozdulatokkal kommunikáltak. Ezt lovagolta meg a kicsivakond profil megálmodója, hogy gyakorlatilag bármit odaírhat a képekhez, bármilyen retardáltságot a szereplők, de leginkább a vakond szájába lehet adni. Rendszeresen szívatja a környezetében élőket, bunkó és rendkívül szarkasztikus humora van, de olykor saját magát is képes lejáratni, hogy megmosolyogtassa a nagyérdeműt.

https://www.instagram.com/p/BpmJyFNhvgA/

Kiemelt kép: sorozatbarat.online