Programajánlónk a Várkert Bazár izgalmas előadásáról.

f21

Jelenkori társadalmunk felveti a kérdést, mit is jelent nőnek lenni a mai és mindenkori világban. Az előadásban két nő, két individuum kereti a válaszokat, egymástól függetlenül és egymás relációjában. Jelentik egymásnak a barátot, a riválist, a testvért, az anyát, olykor pedig egymás kivetülései, egymás ellenpólusai. Bár különbözőek, a társadalom által feléjük támasztott elvárások sorsközösséget szülnek közöttük. A darab kendőzetlenül nyers őszinteséggel és fanyar humorral közelíti meg a témakört. Az előadás táncnyelvében, vizuális és a zenei világában, a zaklatottság, az erotikus túlfűtöttség, a gátlástalanság és a kiúttalanság érzése.

A darab konklúziója sokkal inkább egy kérdés a nézők felé, mintsem egy egzakt válasz. Hogyan képes egy nő a valódi kiteljesedésre? Hogyan viszonyul az elférfiasodás kérdéséhez? Hogyan képes megküzdeni az önön tükörképével, függőségeivel és legnagyobb ellenségével, az idővel?

EXiST
Jelenet az előadásból. Forrás: A Tánc Fesztiválja

Az előadás NKA IZP keretein belül valósult meg és debütált a Nemzeti Táncszínházban. Volt szerencsénk több nívós fesztivál meghívására az előadást bemutatni a Veszprémi Nemzetközi Kortárs Fesztiválon, a Tihanyi Art Placc Fesztiválon, valamint a Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozón is. Az előadás hossza 45 perc. 

Koreográfus: Vasas Erika
Előadók: Eszterházy Fanni, Vasas Erika
Zene: Halász Gábor
Dramaturgia: Molnár Péter, Vasas Erika
Argentin tangó koreográfusa: Budai László
Jelmez: Pintér Áron
Szcenográfia, fény: Molnár Péter

További információ: https://varkertbazar.hu/esemenyek/exist

Kiemelt kép: Várkert Bazár