Már nemcsak Budapesten, hanem több vidéki városban is megmozdultak a helyi erők, hogy kifejezzék szolidaritásukat a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói és tanárai felé. A lassan világszerte tárgyalt ügy, a határozott és bátor kiállás támogatására ezúttal a szombathelyiek szerveznek flashmobot szeptember 11-én, 16 órától.

A Facebook-esemény leírásából:

Szeptember 11-én a Fő téren egy szolidaritási flashmob keretében szeretnénk kifejezni, hogy Szombathelyen is kiállunk a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói és tanárai mellett.

A megmozdulás előtt 16 órától zenés gyülekező lesz a tér több pontján, 16:30-tól pedig közös éneklés adja a program gerincét, amit egy csoportos fotóval zárunk. A program várhatóan félórás lesz.

Ha te is szeretnéd kifejezni szolidaritásodat az SzFE hallgatói és tanárai felé, akkor gyere el péntek délután fél 5-kor a Fő térre! Ha van olyan ismerősöd, akit szerinted érdekel az esemény, és szintén szeretne kiállni az ügy érdekében, bátran hívd meg❗❕

Amit hozz magaddal:

– Maszk használata kötelező lesz!
– Ha tudsz, hozz magaddal filcet! (Erre azért lesz szükség, hogy egy nagy, közös molinót tudjunk csinálni.)

Ha segítenél a tömeg összehozásában és szeretnél zenélni, 16 órától a Fő tér különböző pontjain bátran el lehet kezdeni a gyülekezőig a hangulatot megalapozni!

Ha bármilyen kérdésed lenne, nyugodtan keresd Vincze Bencét (+36704106578) vagy Pavelkovits Petrát (+36707739999).


Az esemény szervezésében helyi civilek mellett közreműködnek a Színház- és Filmművészeti Egyetem diákjai, a Weöres Sándor Színház színészei, az ELTE Savaria Egyetemi Központ Hallgatói Önkormányzata és az f21.hu szerkesztősége.

Kiemelt kép: Global News