A múlt hónapban indult útjára a Pagony Szalon, a Pagony Kiadó hiánypótló és inspiratív programsorozata, mely elsősorban felnőtteknek, szülőknek, alkotóknak, valamint a gyerek- és ifjúsági irodalom iránt érdeklődőknek szól. A második alkalomra 2022. november 24-én, csütörtökön új helyszínen, a hamarosan nyíló Dió Caféban kerül sor.

A hagyományteremtés céljával elindított Pagony Szalon eseményein a Pagony Kiadó és Tilos az Á Könyvek friss megjelenéseit ismerhetik meg a részvevők egy önfeledt, tartalmas és kötetlen beszélgetésen a meghívott írók, illusztrátorok segítségével.

A Pagony Szalon második programja

2022. november 24. csütörtök | 18 óra | Dió Café

A novemberi alkalom középpontjában a valóság és a fikció kapcsolata áll: szó lesz a fantázia szerepéről, a realitás, nevelés és a műveltetés helyéről a gyerekirodalomban, a történelemről mint narratíváról és mint fikcióról, a fikciós történelmi regények műfaji ambivalenciájáról és a disztópiáról.

Minden, a mesekönyvek, illetve a gyerek- és ifjúsági irodalom iránt érdeklődő felnőttet, szülőt, alkotót szeretettel várnak a szervezők.

pagony szalon
A novemberi beszélgetés helyszíne, a hamarosan nyíló Dió Café a Pagony legújabb könyvesboltja, a Bakáts Pagony mellett található (forrás: pagony.hu)

A beszélgetéshez kapcsolódó új Pagony könyvek

Bendl Vera–Remsey Dávid: Sanel Amerikába megy (Most én olvasok!, 2. szint)

Fekete András–Felvidéki Miklós: Kuty Kutyi és a sárkányfa (Most én olvasok!, nagybetűs szint)

Kiss Judit Ágnes–Szimonidesz Hajnalka: Zsálya és a mélyvölgyi utazás

Kolozsi László: Áram nélkül

Miklya Luzsányi Mónika: A kamasz király udvarában (Abszolút töri)

Rojik Tamás: A generális talizmánja (Abszolút töri)

Szabó Borbála–Baranyai (b) András: Lenke Babó, Lenke Mamó (Most én olvasok, 4. szint)

Az esemény alatt a Pagony és a Tilos az Á könyvek 20%-os kedvezménnyel vásárolhatók meg, emellett a helyszínen természetesen dedikálásra is lesz lehetőség.

Az est házigazdája

Hajdu Zsanett, a kiadó munkatársa

Az esemény további részleteit tartalmazó Facebook esemény IDE kattintva érhető el.
Kiemelt kép: Pagony