A Petőfi Irodalmi Múzeum (Czékmány Anna, Kubiszyn Viktor), a Fiatal Írók Szövetsége (Élő Csenge Enikő) és a HUBBY – Magyar Gyerekkönyv Fórum (Tarr Ferenc) idén is megrendezi a 14-17 éveseknek szóló, egyhetes alkotói-kreatív írás workshopját a Kapolcska összművészeti táborban.

„Az elmúlt időszak mindenkit próbára tett. Az élet legapróbb részletei is gyökeres változáson mentek keresztül. Bár a világ újra nyílni kezd, vajon képesek vagyunk-e mi is újra nyílni a világgal? Hogyan hagyjuk magunk mögött ezt a nehéz időszakot? Hogyan térjünk vissza a jelenbe?
Történetek, érzések, drámai helyzetek. Az irodalom egyszerre reagál a jelenségekre, és sok esetben formálja is azokat. Ha szeretsz történeteket írni, verseket, netán drámai jelenetekben fejezed ki véleményed a világról, akkor mutasd meg magad és jelentkezz!” – olvashatjuk a felhívásban.

A 2021. augusztus 11-től 19-ig tartó workshop célja, hogy az írás iránt érdeklődő fiatalok akár több műfajban is kipróbálhassák magukat, a workshopok vezetői így gyakorlati feladatokkal, elméleti támogatással és vezetett írásgyakorlatokkal segítik a jelentkezőket, hogy minél jobb szövegeket hozhassanak létre.

A kiválasztott jelentkezők ingyen vehetnek részt a Kapolcska Tábor és Kisfesztivál programjában, ami tartalmazza a workshop költségeit, a szállásköltséget, a napi négyszeri étkezést és a tábor, illetve fesztivál keretében megtartott egyéb programokon való részvételt.

Jelentkezési határidő: 2021. július 16. éjfél

A kurzuson résztvevők maximális létszáma: 10 fő

A jelentkezés menetéről és a szükséges dokumentumokról bővebb információ ide kattintva érhető el.

kreatív írás tábor
A 2020-as kreatív írás workshop résztvevői és mentoraik, Élő Csenge, Tarr Ferenc és Kubiszyn Viktor. forrás: PIM
Kiemelt kép: PIM