A Fiatal Írók Szövetsége (FISZ) kilencedik alkalommal rendezi meg nyári táborát, idén rendhagyó módon a Gólyában (Orczy út 46–48.) 2021. augusztus 12. és 14. között.

A háromnapos irodalmi rendezvény számos szakmai programot tartogat: az érdeklődők Dániel Andrással, Enyedi Ildikóval, Szüts Miklóssal, Vojnich Erzsébettel és Wilhelm Drostéval hallgathatnak beszélgetéseket délutánonként. Napközben líra-, próza-, kritika-, gyermek- és ifjúsági irodalmi műhelyekben dolgozhatnak a jelentkezők, este szakmai beszélgetéseken, bemutatókon, társművészeti programokon vehetnek részt – így például a PesText workshopon.

A kritikaműhely vezetője Károlyi Csaba, a prózáé Kiss Tibor Noé, Nádasdy Ádámmal és Terék Annával dolgozhatnak a líraműhelyek résztvevői. Idén egy új műhellyel gyarapodik a szakmai program, a gyermek- és ifjúsági irodalom műhely vezetői Kalapos Éva és Kollár Árpád lesznek.

fisz f21

A tábor keretében bemutatkoznak az Erdélyi Híradó kiadóval közösen megjelent, elsőkötetes szerzők, Mărcuțiu-Rácz Dórát, György Alidát és Sztercey Szabolcsot Pataki Viktor kérdezi. A „Politikum és költészet” kerekasztalon André Ferenccel, Sánta Miriámmal és Vida Kamillával beszélget majd György Péter.

A rendezvény a Nemzeti Kulturális Alap és a PesText támogatásával valósul meg.

További információ és a letölthető jelentkezési lap a FISZ honlapján vagy Facebook-oldalán található. A jelentkezési határidőt meghosszabbították július 31-ig. 

http://fiatalirok.hu/cikk/fisz-t%C3%A1bor-2021

Facebook-esemény: https://www.facebook.com/events/2928228680799325

Kiemelt kép: FISZ – Ozsváth Zsuzsa