Újabb szerda este, újabb lehetőség közelebbről megismerkedni a Savaria Slam Poetry klubestjeinek fellépőivel. Ezúttal ismét a Spricc Romkocsma ad helyet a bensőséges beszélgetéshez.

A havi klubestek show jellegének egyetlen árnya, hogy közönség és előadó csak a szövegben találkozik egymással. A szombathelyi slam-csapat ezért döntött úgy, hogy egy workshoppal egybekötött slam-elemzős estet rendez. Azaz nem egyet, ugyanis ez már a második alkalom lesz, hogy szövegeiken keresztül boncolgatják egymást a slamköltők.

Itt nincs színpad, nincs mikrofon. Nincs mi mögé elbújni: itt mindenki egy kissé lemeztelenített önmaga. Az előadás után pedig nem vonulnak a helyükre a költők, nem bizony. Mindenki leül és hagyja, hogy kérdezzék, hogy kritizálják, megértsék. Mindenki sokkal jobban beengedi a szövegbe a közönséget, mint a hirtelen-pontozású, pörgős téma-versenyeken.

Bárki hozhat írást, az előadói tér, a képzeletbeli színpad mindenkit szeretettel vár. A Savaria slammerek játékkal, feladvánnyal is készülnek, érdemes hát tollal, papírral, vagy csak egyszerűen jól feltöltött telefonnal érkezni.