Folytatódik Dunai Júlia felolvasó-sorozata a Kilences Cafe & Kultfood udvarán, ahol a legutóbbi eseményen Rejtő Jenő Az ellopott futár című regényének első két fejezetét élhette át a közönség az interaktív előadás során. Augusztus 7-én, 17 órakor pedig tovább követhetjük Prücsök kalandjait.

Az esemény leírásából:

“Helyszín: Kilences

Időpont: 2020. 08.07., péntek, 17 óra

Dramaturg: Faragó Zsuzsa

Kérünk korlátozott férőhelyeink miatt jelezd előre, hogy érkezel!

Az alkotókat támogató jegyeket 500-, 1000-, 1500- forintért a Kilencesben vásárolhatsz.”

„Az eredeti, zöld csomagolásban” – Rejtő-délután a Kilencesben

Dunai Júlia

1989. február 5. Anyu világatlaszt keres a polcon, aztán apu száguld be a kórházba a Ladával, és aznap megszülettem Dunai Júlia Veronika, én. Budapesten, Zuglóban nőttem fel, de rengeteg időt töltöttem vidéken, ribizlit zabálva a bokorról, és cseresznyefákról csüngve.

Az oviban megdumáltam az óvónénikkel, hogy én mesélek helyettük délután, ha kihagyhatom az alvást, azt hiszem, itt kezdődött. Általános iskola: mesemondó verseny, zongora, szolfézs, kórus, rajzszakkör, kosárlabda. A Pesti Barnabás Élelmiszeripari Szakközépiskola és Gimnázium dráma tagozatán folytattam, akkor már biztosan tudva, hogy színésznő szeretnék lenni.

2012-ben felvettek a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem színész szakára Gáspárik Attila, Gecse Ramóna és Papp Éva osztályába. Ez alatt az öt év alatt olyan csapattal dolgozhattam együtt, akik a családommá is váltak, tizenegyből kilencen Magyarországról, mi voltunk a repülős osztály. S most idehozott a Wizz Air, a telekocsi, a vonat, a bicikli, és a lábam, most megérkeztem, és úgyis csak az lesz, aminek lenni kell.

Főbb szerepek:

2016  Forgács Péter-Faragó Zsuzsa: Kiadjamagát!  Julcsi, Gabi, Ica mama, Jutka, Gabriella  Rendezte: Forgács Péter, Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem, Stúdió Színház

2017  Hadar Garlon: Mikve  Chedva  Rendezte: Gáspárik Attila, Marosvásárhely, Stúdió 2.0

2017  Szép Ernő: Vőlegény – Sári  Rendezte: Mohácsi János, Weöres Sándor Színház, Szombathely

2018  Czukor Balázs-Surányi NóraHome Bank – Sálas lány
Rendezte: Czukor Balázs, Weöres Sándor Színház, Szombathely

2018  Arthur MillerA salemi boszorkányok – Susanne Walcott
Rendezte: Alföldi Róbert, Weöres Sándor Színház, Szombathely

2018  Robert Harling: Acélmagnóliák – Annelle
Rendezte: Nagy Cili, Weöres Sándor Színház, Szombathely

Kiemelt kép: Lutor Katalin