Március 4-én, a Premier Kultcaféban lehet majd megtekinteni a rövidfilmeket.

f21

Tavaly nyáron rendezték meg először a Budapest Film Awards elnevezésű rövidfilmes eseményt, amelyre a világ minden tájáról vártak alkotásokat a szervezők. Hétvégén pedig jön a második díjátadó (az eredeti tervekben is az szerepelt, hogy legyen egy nyári és egy téli fesztivál), amelyen ismét izgalmas rövidfilmeket tekinthet majd meg a közönség. 

Műfajilag és kulturálisan egyaránt sokszínű válogatás jött össze, lesz például egy magyar film is, Engelmann Péter Triangle című munkája, amely egy valós pszichológiai kísérlet alapján készült, mely szerint mindössze 36 kérdésre van szükség ahhoz, hogy életre szóló barátságok szülessenek. A filmben Vetlényi Lilit, S. Kovács Józsefet, Gaál Dánielt, Kovács Lillát, György Zoltán Dávidot és Bazsányi Simont láthatjuk. 

Érdekesnek ígérkezik a Feeling Trough című produkció, amely – a leírás szerint – az első olyan film, melynek egyik főszerepét egy siketvak színész játssza. Doug Roland drámája egy különös felnövéstörténet, középpontban egy idős férfi és egy tinédzser különös találkozásával. 

Budapest Film Awards

Az elmúlt évek egyik legerősebb filmje volt az Utoya, július 22., mely úgy mutatta be a hírhedt tömegmészárlást, hogy egyetlen lányt követett (látható vágás nélkül) az egész film során. Valami ilyesmire tesz kísérletet Jacob Thomas Pilgaard Incident at school című kisfilmje is, mely egy 24 perc alatt lezajló iskolai lövöldözést mutat be valós időben, egy áldozat szemszögéből

Ezek mellett is lesznek még izgalmas filmek a vetítéssorozatban, amely során többek között a legjobb operatőrt, a legjobb animációs rövidfilmet és a legjobb LMBTQ-filmet is díjazzák majd. 

Kiemelt kép: A Triangle Facebbok-oldala