Bödecs László Az árvíz helye című verseskötetét mutatják be 2019. szeptember 12-én, csütörtökön 17 órakor Szombathelyen, a Berzsenyi Dániel Könyvtár földszinti előadóteremében.

Bödecs László szombathelyi származású költő, a Fiatal Írók Szövetségének tagja, nem mellesleg az ART7 portál irodalmi szerkesztője. Első, Semmi zsoltár című kötetét annak idején a vasi megyeszékhelyen is bemutatta: most a második, Az árvíz helye címet viselő verseskötete kapcsán újra hazatér, hogy ha próféta nem is, újra költő lehessen saját hazájában.

A kötetbemutatón a költő tart felolvasást verseiből. A lírafolyamot Doma Bence zenész és dalszövegíró akusztikus gitáron kíséri. Ezt követően dr. Fűzfa Balázs irodalomtörténész beszélget a szerzővel a kötetről, amelyről így írt Térey János: „Mennyire szeretlek, élet”, évtizedek óta nem olvastam ennyire pozitív töltetű magyar verssort. Mintha költészetünkben valaki tiltaná az örömöt. Természetesen ez is így folytatódik: „Mennyire szeretlek, élet, / most, hogy nem vagy.” Bödecs László mégsem krízisközérzetről ad hírt. Nyugodt, csöndes gyűjteményét életvágy itatja át.

A beszélgetést, amely a szombathelyi vonatkozásokat, a kortárs líra formanyelvét és a hagyományok kérdéseit is körbejárja, Kocsis Marcell moderálja; a költő és az irodalmár eszmecseréje után pedig lehetősége nyílik a hallgatóságnak a kötet megvásárlására is. A belépés díjtalan.

Helyszín: Szombathely, Dr. Antall József tér 1.

A Facebook-esemény.