Az Amigos Kihívásokban résztvevők hetente kapnak újabb izgalmas feladatokat, amikben a játékos tanuláson, gondolkodáson, problémamegoldó készség fejlesztésén van a hangsúly. Az első kihívással most gyereknapon jelentkezik a szervezet, amiben a gyerekek számára legideálisabb világot kell elkészíteni; építőkockákkal megépíteni, rajzolni vagy épp hajtogatni. A beküldők között pedig minden hónapban értékes ajándékcsomagot sorsolnak majd ki. 

Az Amigos a gyerekekért Alapítvány egyetemista önkéntesei, az Amigók, közel hét éve látogatnak kórházakat, hogy a bent lévő gyerkőcök hétköznapjait tegyék szebbé barátságukkal és a gyógyulásra motiválják őket játékos nyelvtanuláson keresztül. Új kezdeményezésükről Sára, az alapítvány megálmodója így fogalmazott: 

„Az elmúlt időszakban mindenki olyan helyzetbe került, mint a kórházban lévő gyerekek: négy fal közé zárva, egy új helyzetben, távol a barátoktól. Egy évvel a pandémia után, online programok, mesetananyagok fejlesztésén át, mi is látjuk, hogy az alkotás és a képzelet világa mennyire felszabadít. Összegyúrtuk az elmúlt egy évben szerzett tapasztalatunkat az online-offline játékos tanulásról, és május 30-án, gyereknapon elindítjuk az Amigos Kihívásokat, ahol ezt a kalandozást a gyermekek és a családok hétről hétre otthonunk kényelmében is megtapasztalhatják.”

 

amigo Plakát gyereknap végleges

A kihívásokban megjelenik a játékos tanulás, amit az önkéntesek már egy éve nap mint nap használnak élményalapú foglalkozásaik során. A hetente megújuló izgalmas feladatok nemcsak kikapcsolódást jelentenek, hanem érdekes és aktuális témákról is lehet közben beszélgetni a gyerekekkel, melyekből különböző erkölcsi tanulságokat is levonhatunk. Ilyenek például a barátság, a megbocsátás, az elfogadás, de akár a környezetvédelem is. A mesébe bújtatott játék és móka közben a gyerkőcök észre sem veszik, mennyit tanulhatnak a körülöttük lévő világról. 

Miért különlegesek? Mert helytől és tudásszinttől függetlenül bárki végrehajthatja őket és önállóan a gyerekeknek, de akár az egész családnak is közös élményt biztosítanak!

Mi az első kihívás? Egy gyors feliratkozás után az www.amigos.hu/kihivasok oldalon már küldik is az első gyereknapi élményalapú feladatot. Ezután pedig hetente újabb kihívásokat küldenek, és csak a gyermekeken múlik, hogy mikor vágnak bele a következő kalandba! A feltöltők között pedig minden hónapban egy résztvevőt értékes LEGO szettel ajándékoznak meg az Amigók. 

Kiemelt kép: Amigos a gyerekekért Alapítvány