A Weekend című lemez kiadása után nem sokkal beszélgethettünk a Supernem zenekar három tagjával, Papp Szabival, Pulius Tibivel és Kubányi Bálinttal. A kérdések viszont nem csak tőlünk érkeztek – ahogyan a korábbi Blahaluisiana interjúnknál is –, ugyanis közvetlenül a rajongók Instagramon beküldött üzeneteit is elvittük a zenekar tagjainak.

A lemezborító terén mennyi szándékosság volt abban, hogy hajazzon egy korábbi Sex Pistols albumra?

P.Sz.: Tavaly ősszel kezdődött a turnénk, ami szintén Weekend címmel ment. Valkó Gergő (aki a lemezborító grafikusa lett, és mellesleg nekünk évek óta a grafikai cuccokat csinálja) a turnéra bedobta ezt a citromsárga-fekete vonalat, ami annyira bejött nekünk, hogy ebben a színben tervezte meg a lemezborítót, amire rózsaszínnel odatette, hogy Supernem, valamint annak az angyalnak megcsinálta rózsaszínnel a haját. Valóban hajaz a Sex Pistols-ügyre, de mi ettől csak boldogok vagyunk, hogy valaki ismeri.

P.T.: Sokkal jobb, mintha egy Dr. Albán lemezre hajazna, nem ismerek egy ilyen lemezt sem, de egyébként ezt a Valkó Gergőtől kéne megkérdezni, aki egyébként az Uzipov zenekar gitárosa is.

Hogyan jött a Péterffy Boriról készült számotok?

P.Sz.: A Borival már évek óta nagyon jó barátságot ápolunk, már előtte is volt közös dal, úgyhogy nagy a szerelem. Van és volt egy álmom, hogy a Bori akkora világsztár, hogy lekaszabol mindent, az egész világot, és megcsináltuk a számot, az lett a címe, hogy „A Péterffy Bori mészárlás”. Baksa Soós Attila barátommal megírtuk a szövegét, és igazából a Borinak a dicsőítése.

Az eddigi visszajelzések alapján mi a kedvenc száma az embereknek?

K.B.: A Péterffy Bori mészárlás.

P.T.: Igen, eddig úgy tűnik.

P.Sz.: Már eleve a cím feldobja a labdát, hogy mindenképpen meg kell hallgatni, úgyhogy nagyon jó reklám értéke is van neki. Nagyon-nagyon működik az új lemez. A saját elvárásokat is meghazudtolva! Mielőtt megjelent volna a lemez, már két-három dalt kivéve az egészet játszottuk a tavaszi turnén, és nagyon jó volt a fogadtatás. A Szabad című dal is nagyon működik, az Egy nap, egy év szintén. Mivel 24 perc az egész lemez mi úgy állunk hozzá, amikor új anyag jön ki, hogy a meglévő koncertműsorhoz még milyen dalokat tudunk hozzátenni. A cél, hogy még színesebb legyen egy Supernem-gálaest. Igazából már tényleg gálaest az, amit csinálunk.

Az albumnak lesz akusztikus verziója?

P.Sz.: Nem.

K.B.: Már legalább három-négy éve befejeztük az akusztikus koncertezést (vagy még régebben), mert akkor kicsit elég volt abból.

P.T.: Úgy mondanánk, hogy tervben van, hogy csinálunk egy akusztikus koncertet valamikor, de valószínűleg, ha ilyen lesz, az akkor csak jövőre, mert valamennyire meg kéne járatódnia ennek a lemeznek. Azért ha az új számokat már ott játsszuk, akkor azok már ismertek kell, hogy legyenek a közönségnél.

Az idei Fishing on Orfűn milyen élményekkel jöttetek haza?

P.Sz.: Fantasztikus hely. Kálócz Tomi barátommal, aki a fesztivál tulajdonosa, 16 éves korában ismerkedtünk meg. Felhívott, hogy a Supernemnek szeretnének szervezni egy-két fellépést. Ő akkor éppen egy zenekarban volt basszusgitáros, aztán megcsinálta ezt a rendkívül jó fesztivált, és az ő szeretetének köszönhetően minden évben felléphetünk. Idén felhívott azzal, hogy: „Figyelj. Kitaláltuk azt, hogy tavaly a Hiperkarma volt, idén ti vagytok a himnusz-zenekar.” És nem azt kérte, hogy írjunk egy dicsőítő dalt a Fishingről, hanem, hogy a meglévő dalok közül küldjünk néhányat, és ők majd kiválasztják, hogy melyik legyen. A Jelezz vissza pont egy olyan felhívás volt, amivel egy fesztivált lehet reklámozni. Ez óriási megtiszteltetés!

Melyik volt az eddigi legjobb Rock ’n’ Roll élményetek?

K.B.: Mikor a Motörhead előtt játszhattunk a VOLT Nagyszínpadon: sokszor léphettünk fel már ott, de amikor a back stage-ben falszomszédod a Motörhead, akinek nagyon sokat köszönhetett az egész világ…

P.Sz.: Az egész popszakma! Meg amikor pár hónappal halála előtt Lemmy rád kacsint…

P.T.: Konkrétan úgy ment föl a színpadra, hogy mi már vártuk a koncertet és ott voltunk, és még mielőtt fölment, tényleg odakacsintott.

P.Sz.: És kétszer vetett keresztet. Keresztet vetett és felment a színpadra, sárga zokni volt rajta, bokavillantós nadrág és fehér jampicipő.

A Viszlát szevasz című dalotokban a „felnőttünk a Hungárián” sor Fenyő Miklósra vagy a körútra utal?

P.Sz.: Fenyő Miklósra.

P.T.: A Hungária körútról azt kell tudni, hogy ez az-az út Budapesten, amin még karácsonykor is dugó van, de a dal nem erről szól.

Melyik hazai előadókkal dolgoznátok szívesen?

P.Sz.: Hűha. Én például a Belgával dolgoznék szívesen.

P.T.: Abszolút. Én meg mondjuk a Szörényi Leventével.

Szabi, tartod még az alkohol fogadalmadat?

P.Sz.: Nem. Elmúlt.

Mi volt a legrosszabb kérdés, amit valaha feltettek nektek egy interjúban?

P.T.:  Honnan a név?

K.B.: Honnan a név?

P.Sz.: Ez!

A kiemelt kép Herczeg Orsolya fotója