Ismeritek azt az érzést, amikor az ember csak megáll, körülnéz és elkezd azon gondolkozni, hogyha a döntéssorozat egyetlen elemét másképp választja meg, akkor vajon hol tartana. Előrébb? Vagy éppen ellenkezőleg? Megspórolható lett volna néhány szenvedős szituáció vagy akármilyen formában is, de szükségszerűen más alakot öltve ugyan, de kikerülhetetlenek? Mennyire van befolyásom a saját életem alakulásába? Tőlem függ minden vagy én vagyok függvénye a körülményeknek?

Képzeld el, hogy egy szekrény előtt állsz! Számos fiók közül azonban a valóságban csak egyetlen egy tartalmát ismerheted meg tüzetesen. A többi örökre zárva marad. Mi történik, ha azt mondom, hogy lehetőséget kaphatsz belekukkantani a többibe is? Nem árulok el nagy titkot, ha azt mondom, az összesben az életed valamely lehetséges változata rejtőzik. A döntéseid határozzák meg az egyes helyzetek végkimenetelét. Egyik sem jobb, mint a másik, viszont nincs két egyforma. A kapcsolódási pont viszont nem elhanyagolható köztük, hiszen te magad vagy az. Nem korlátoz bennük sem idő, sem tér, de még csak a „szereplőgárda” sem. Egyetlen egy befolyásoló tényező van: a döntés, ami minden esetben a tiéd.

Forrás: letterboxd.com

Egyikünk sem különlegesebb a másikunknál ezen a földön. Lehetsz bárki, aki csak szeretnél, és ez nem jelenti azt, hogy valaki lennél. Ugyanolyan senki vagy, mint mindenki más. Tudom, hogy ez nem valami hízelgő, de hidd el, hogy ez cseppet sem jelent semmi rosszat, csak egy olyan perspektívát mutat, ahonnan körültekintve már nem is tűnik semmi sem olyan magányosnak, áthidalhatatlannak és reménytelennek.

Ha megfogott a gondolatmenet, és úgy döntenél, hogy egy fiktív személy életén keresztül kipróbálnád milyen, ha nem csak egyetlen életutat járhat végig valaki, akkor a Mr. Nobody remek döntés, lebilincselő választás, ha szeretsz néha kicsit elveszni a gondolatok között. És egy pár tipp, ha rászántad magad: semmiképp ne fáradtan állj neki, készülj fel, hogy megzavarhatja a nyugalmi állapotod, és ami a legfontosabb, MINDENNEK, még a színeknek is lehet nagyon fontos szerepe!

Kiemelt kép: edwrdk.wordpress.com