Minden madárszerető gyereknek és felelős felnőttnek ajánljuk Agócs Írisz legújabb képeskönyvét, amelyből sokat tanulhatunk a madarakról, és emellett a városi életbe is könnyedén beilleszthető tippeket kaphatunk arra, hogyan legyünk legjobb barátai a természetnek.

Agócs Írisz: Tekla madarai – Mici megmenti a világot-sorozat

5–8 éveseknek

Agócs Írisz legújabb mesekönyve, a Mici megmenti a világot-sorozat második kötete a környezetvédelemről szól, melyben a vagány Mici elhatározza: újra megmenti a világot! Az első kötetben a kislány Márkó bácsi segítségével egyszerű, érthető módon mesélte el, hogy miért jó, ha a kertünkben sokféle növény nő. A második könyvben Mici a madarakról tanul sokat a valódi madárparadicsomban élő Teklától.

A Tekla madaraiból a gyerekek megtudhatják, hogyan segíthetnek jól a környezetükben élő madarakon, melyiknek mire van (vagy éppenséggel mire nincs) szüksége, és megtanulhatják, hogy bárki sokat tehet azért, hogy lehetőségeihez képest megfelelő élőhelyet alakítson ki a madaraknak (például maglabdás virágültetéssel vagy madárházikó építésével). De az is kiderül, hogyan varázsolhatunk ínycsiklandozó madárbüfét a kiskertbe, vagy hogyan alakíthatunk ki akár városi környezetben olyan kis zugokat, ahová mindenféle állat szívesen költözik.

Mici és Tekla egyszerű ötletei megmutatják az olvasónak, hogyan lehet barátja – és egyszersmind része – a természetnek, hogyan tehet egy lépést afelé, hogy Micivel együtt megmentse a világot. Az Agócs Írisz gyönyörű, szabadkézi akvarell festményeivel illusztrált, informatív könyv egyszerre szórakoztat és motivál olyan életmódra, melyben mi magunk is jobb barátai lehetünk a természetnek.

A könyvbe ide kattintva tudsz beleolvasni.

A Tekla madarai a könyvfesztiválon

A könyvből 2022. október 1-jén részleteket is hallgathattok a Könyvfesztiválon 16.00–16.45 között a Mesedélutánon, Jakab Éva pedagógus vezetésével. Agócs Írisz aznap 14-órakor dedikál a Pagony standjánál.

A Pagony eseményeiről a könyvfesztiválon bővebben ide kattintva tájékozódhattok.

Biblia dínókkal, Vagánybagoly és Jean-Claude Mourlevat – Összegyűjtöttük a 27. Nemzetközi Könyvfesztivál gyerekirodalmi programjait

Találkozz a könyvvel és a szerzővel az Európai Madármegfigyelő Napokon is!

Az érdeklődök az Európai Madármegfigyelő Napok keretében megrendezésre kerülő ingyenes családi rendezvényen is találkozhatnak Agócs Írisszel és a Tekla madarai című könyvvel.

Az október 2-án, vasárnap 10 órakor kezdődő Dinnyési Madárkavalkádon Keresd a madarat! nevű nyomozós játék, vezetett túrák, madármegfigyelés- és gyűrűzés, kézműveskedés és lovaskocsizás várja a látogatókat a Dinnyési Templomkert Hagyományőrző Turisztikai Központban (Dinnyés, Gárdonyi Géza u. 6.).

A rendezvényen 11 órakor a legkisebbek Agócs Írisz Tekla madarai című, legújabb madaras meséjéből hallhatnak részleteket, majd közös rajzolásra is lesz lehetőség (avagy hogyan lesz a krumpliból madár?).

Az eseményről bővebben ide kattintva lehet tájékozódni.

tekla madarai