„A Jelenkor Kiadó és a Libri 10 000 példányban ünnepi, kereskedelmi forgalomba nem kerülő Mészöly Miklós-kötetet jelentetett meg diákok számára. A novellaválogatásnak egy hét alatt több mint a fele elfogyott” — Írja a Litera.hu.

Mészöly Miklós születésének 100. évfordulója alkalmából a Jelenkor Kiadó és a Libri Könyvkereskedelmi Kft. egy kis kötetben az író novelláiból válogatást jelentett meg: a 10 000 példányban készült ünnepi kiadványt diákok (gimnazisták, főiskolások és egyetemisták) kaphatják meg (a készlet erejéig) az ország 54 Libri könyvesboltjában, miután bemutatták érvényes diákigazolványukat.

Az érdeklődő fiataloknak érdemes sietniük, mert a Nem felelt meg neki című kis kötetből immár – május 14 óta – több mint ötezer darab  talált olvasójára. Nagy Boglárka, a Jelenkor Kiadó főszerkesztője által összeállított, kereskedelmi forgalomba nem kerülő válogatás pontosan öt Mészöly-novellát tartalmaz: Koldustánc; Film, az Emkénél; Szárnyas lovak; Anyasirató és Nem felelt meg neki.

Kötet
Diákigazolvány cserébe kötet – Kép forrása: Libri

A centenáriumi évre már megjelent Szolláth Dávid a Mészöly Miklós című monográfiája úgyszintén a Jelenkor Kiadó gondozásában, továbbá a kiadó a Könyves Magazinnal és a szekszárdi Mészöly Miklós Emlékházzal együttműködésben elkészítette a #mészöly100 – Egyszerűen volt. Vagyis van. című filmet, amelyet az író születésnapján, január 19-én tűztek műsorra. Ugyanekkor indult a 100 napon át tartó #mészöly100-kampány, amelyben írók, irodalomtörténészek, közéleti szereplők osztották meg az olvasókkal kedvenc Mészöly-mondatukat. A válogatást itt nézhetik vissza.

Kiemelt kép: Mészöly-kötet – Libri Facebook