A Pandóra Projekt névre hallgató inspiráló duót Major Dóra (Dorci) és Végh Janka (Panka) alkotják. Az idén februárban startolt projekt gyakori vokálokkal fűszerezett szövegcentrikus dalai indie folk stílusban mozognak. 

Azokat az energiákat szeretnénk átadni Nektek, amiket mi is képviselünk. Csillogó-villogó, hangosan nevetős, de a következő pillanatban már csendesen a sarokban zokogós, szerelmes, néha bolondos, inspiráló energiákat.

Az Aki Érdekelt fél óra alatt írtam meg éjszaka, másnap pedig átmentem Dorcihoz nótázgatni picit, mondom, gyere, mutatok valamit: írtam egy dalt. Alapvetően rendkívül önfejű és makacs lányka vagyok, zenében pedig válogatós. Nagyon. Le is tettem arról,hogy valaha találok valakit, akivel meglesz az összhang és a teljes bizalom.” – nyilatkozza a Pandóra Projekt a Phenomenon magazinban megjelent interjúban.

„Elkezdtem játszani és már az első pár sor közben bekapcsolódott nana-zva, és úgy szóltunk együtt, mintha ez így lett volna kitalálva. Neki is adtam a dal felét, és később jöttem rá, hogy valószínűleg ezt a dalt tudat alatt már tényleg nem csak magamnak írtam” – Janka.

Dorci így emlékszik vissza arra, mi volt az a szikra, ami elindította a Pandóra Projektet:
„Megkezdtük a közös utunkat, dalolgattunk és kitaláltuk, ha már igazit (még) nem lehet, összehozunk
egy virtuális live  koncertet. Tündéri közönségünknek hála olyan sok pozitív visszajelzést kaptunk, és annyian maradtak velünk végighallgatva a majdnem 50 perces standupcomedynket a dalokkal vegyítve (hoppá), hogy akkor éreztük mindketten, hogy na jó, itt valóban óriási energiák szabadultak fel, valami igazán maradandót hoztunk létre!”

A dal február 18-án került fel a zenemegosztó platformokra, mint első single, és a Pandóra Projekt reményei szerint a Pandóra kinövi a „nagymamák kisunoka iránti rajongását”, és onnantól a határ a csillagos ég! 

Kiemelt kép: Pandora Projekt hivatalos Youtube-csatornája