A Szépírók Társasága és az Utcáról Lakásba! Egyesület közös szervezésében valósul meg a Könyvhajlék Jótékonysági Aukció, amelynek keretében ismert művészek ajánlanak fel számukra fontos, értékes tárgyakat, ereklyéket a hajléktalan emberek megsegítésére. A tárgyakat egy online árverésen lehet megvásárolni, a bevétel pedig az Utcáról Lakásba! Egyesület otthonteremtő munkáját segíti.

f21

A Könyvhajlék Jótékonysági Aukció április 25-én indult és május 15-ig lesz elérhető ezen a linken, ahol az indulásig a felajánló művészek névsora látható:

Analóg Angelika
Bíró Kriszta
Cserna-Szabó András
Csörsz Rumen István
Debreczeny Zoltán
Eötvös Péter
Erdős Virág
Grecsó Krisztián
Haász Katalin
Kemény Zsófi
Kicsiny Balázs
Kozma Lilla Rita
Nádas Péter
Nádasdy Ádám
Parti Nagy Lajos
Péterfy Gergely
Péterfy-Novák Éva
Pintérné Tóth Viktória
Rutkai Bori
Sipos András–Závada Pál
Szaniszló Judit
Szikszai Károly
Szvoren Edina
Tóth Krisztina
Várady Szabolcs
Város és vadon
Vidovszky László
30Y

könyvhajlék jótékonysági aukció f21
Könyvhajlék Jótékonysági Aukció plakátja

Az Utcáról Lakásba! Egyesület azért dolgozik, hogy mindenkinek legyen egy helye, amit otthonnak hívhat. Az Elsőként Lakhatás szemlélet szerint a biztonságos, önálló lakhatás nem az ellátás célját, hanem a kiindulópontját jelenti, mert a tömeges szállók nem biztosítanak megfelelő körülményeket a társadalomba való visszailleszkedéshez. Az egyesület szociális bérlakás-hálózatot és lakásügynökséget működtet, mobilházakat telepít. Ma már több mint 60 embernek, köztük gyerekes családoknak és idős embereknek nyújt megfizethető bérlakást. Mellette intenzív szociális munkával támogatja ügyfeleit, és munkakeresésben segítő csoportot is működtet. Munkájuk célja az is, hogy megváltozzon az otthontalanságról és a hajléktalanellátásról a szakmai és közvélemény, hogy a hajléktalan emberekkel szembeni előítéletek csökkenjenek, és minél többen jussanak emberhez méltó segítséghez.

A Szépírók Társasága írók, irodalomtörténészek, kritikusok, fordítók és irodalomszervezők egyesülete. 1997-ben jött létre azzal a céllal, hogy a korszerű irodalomszemlélet, a hatékony érdekképviselet és a demokratikus kultúrpolitika fóruma legyen. Rendezvényei elősegítik a színvonalas kortárs irodalom és az olvasók találkozását, a kortárs irodalom tudományos vizsgálatát és a róla szóló kritikák megszületését. Programjai között hagyományos író-olvasó találkozók ugyanúgy szerepelnek, mint középiskolásokat és egyetemistákat megszólító oktatási programok vagy szélesebb közönséget vonzó fesztiválok. Már másodszor szervezi az Utcáról Lakásba! Egyesülettel közösen a Könyvhajlék Jótékonysági Aukciót.

Kiemelt kép: Művészek, akik támogatták a Könyvhajlék Jótékonysági Aukciót