„Kedves Naplóm! A rögeszmémmé vált. Képtelen vagyok őt kiverni a fejemből.” – valahogy így kezdte el írni Billie titkos jegyzeteit minden hajnalban, éppen két szoptatás között. Milyen lehet az, ha megvan mindened, ami egy tökéletes élethez kell, mégis úgy érzed, valami hiányzik. Boldognak kellene lenned, de valami iszonyúan hiányzik: a kély, a veszély. Ő.

f21

Billie Connelly kétgyermekes, boldog családanyaként éli mindennapjait élete szerelmével, Cooperrel a New Yorkhoz közeli kertvárosban. Na, így lehet egy mondaton belül két hamis állítást is ejteni. Billie valójában nem boldog és Cooper Connelly – bár ő a férje és a gyerekei apja – nem az élete szerelme. Bár a sorozat így indul, azonban minden ott kezdődött, amikor Billie kétségbeesett anyuka szerepét megelőzte a vadóc szexistennő, akinek közel a világ összes pasijához köze volt.

Hát igen. Így történt, hogy két vagány csaj belevetette magát a nagyvárosi éjszakába, hiszen Billie fiatalságának extrém kalandjaiban barátnője, Sasha is részt vett, olykor még osztozott is rajtuk. Az egyetemen pszichológiát tanultak – majd tanítottak –, együtt laktak és együtt élték meg a kicsit sem szürke hétköznapjaikat. Okos lányok voltak, tele izgalmakkal, vágyakkal, tele élettel.

Na de mi történik ilyenkor? Hát véletlenül szembe jön valaki, aki más lesz, mint az eddigiek voltak. Aki képes totálisan elcsavarni a fejét úgy, hogy Billie-nek minden gondolata ő legyen. És belépett az életébe a szexi producer, megnyerő kisugárzással, tengerkék szemével és száz faktoros mosolyával. Ehhez társult az olykor sziklaszilárd természet és komolyság, a védelmező testőr és egyben az a rosszfiú, akivel elszöknénk a világ végére is. Na ő Brad Simon. Álomszerű volt a kapcsolatuk Billie-vel, a sors is egymásnak szánta őket. Olykor különbözőnek tűnhettek, mégis mindketten ugyanazt akarták: a másikat. Aztán valami mégis elromlott. A köztük lévő heves kémia és a folyamatosan kielégített testi vágy mellett hiányozhat még valami?

bradsimon_sexlife_f21
Brad Simon (Adam Demos), Forrás: irishtimes.com

A Brad okozta sokadik csalódás, kihátrálás, lelépés vagy éppen cserbenhagyás után a lány véget vetett kicsapongó – a lelki békéjéhez kevésbé asszisztáló – éjszakai életének. Véget ért a románc aközött a két ember között, akik nem tudták elképzelni az életüket egymás nélkül.

Eme nagy elhatározás után sétált be az életébe – szó szerint besétált – Cooper Connelly, a jóvágású üzletember. Cooper – bár testi adottságai kiemelkednek az átlagostól – mégis erősen – és sajnos ezt kell mondjam – az unalmas jófiú megtestesítője. Valóban unalmas az, aki mellett biztonságban érezzük magunkat?

Mindvégig keressük az állandóságot, a stabilitást életünkben, azt, hogy valaki ne lépjen le két hét után, és mikor szembe jön velünk, s talán meg is tapasztaljuk az ízét, rájövünk, hogy mégsem erre van szükségünk? Billie abban az élethelyzetben nem vágyott már másra, csak egy szerető társra, aki mellett minden reggel felébredhet, akinek gyerekeket szülhet, akivel egész hátralévő életét el tudja képzelni, s biztos lehet abban, hogy nem fogja őt elhagyni. Hát így lett Cooper Connelly felesége.

cooperbillie_sexlife_f21
Billie és Cooper Connelly (Sarah Shahi és Mike Vogel), Forrás: thedipp.com

Az epizódok számtalanszor visszaugrálnak a jelenből a múltba. Nyolc év eltelt már, mióta Brad kilépett az életéből. A baj csupán az, hogy lehetetlenné vált kiverni őt a fejéből. Miután minden gondolatának részét képezi, hosszú-hosszú idő után életében ismét feltűnik, méghozzá barátnője, Sasha „egyéjszakás” kalandjaként. Billie-nek – bár sosem támogatta kósza gondolatait – Sasha volt az egyetlen, akinek őszintén mert beszélni elfojtott vágyairól és arról, hogy egykori kalandos életéről elkezdett naplót írni, főszerepben Brad Simonnal.

Az igazi feszültség ott kezdődik igazán, amikor a túlfűtött, részletgazdag irományt férje is elolvassa valamelyik reggel. Nyolc epizódon keresztül kísérhetjük feje tetejére állt élete mindennapjait; leginkább azt, hogy a Brad-Billie-Cooper szerelmi háromszög mennyire is mutat rosszul házasságukban.

Bár a sorozat inkább élezi ki Billie „botlását”, mint annak miértjét (pl. azt, hogy Cooper háttérbe szorította a testiséget, munkája miatt gyakran elhanyagolta feleségét), azonban ettől még nem kerül az ártatlan anyuka szerepébe. Sőt, egy valódi önmagát elvesztett „őrült” nőként láthatjuk, aki folyamatosan a penge élén táncol, és egy kis izgalom érdekében azonnal képes maga mögött hagyni családját. Egészen addig, amíg rájön, hogy egy szempillantás alatt elveszítheti őket.

Érdekes szembeállítani egymással a Brad és Cooper által megtestesített, két teljesen különböző férfiideált. Az első számú az, akiért megőrülsz, azt akarod, hogy az életed hátralévő részét képezze, ezzel együtt azt is, hogy felforgassa azt. Ha őt választod, megkapod az álmatlan éjszakákat is, a folytonos nyugtalanságot, a félelmet, amit akkor is érzel, ha ott van melletted. A rosszfiú mögött nincs állandó boldogság, csupán pillanatnyi élvezet. Ha azonban szeretnél egy stabil, biztonságos párkapcsolatot, ami képes átalakulni egy szerető családdá, Cooper lesz a befutó. A jófiú kielégítheti az összes szükségletedet, kivéve azt, amit csak Brad tud.

Mindenesetre a választás nem könnyű, boncolgatni való kérdés, hogy vajon van-e kiút a szerelmi háromszögből házasságuk megmentése érdekében? Három szó a válasz: to be continued…

Kiemelt kép: kinonews.ru