A magyar fővárost is érinti az Alter Bridge ősz végén induló európai turnéja. A floridai metál-hard rock csapat az eredetileg két évvel ezelőttre tervezett, a koronavírus-járvány miatt akkor elmaradt budapesti koncertjét november 14-én a Sportarénában pótolja.

f21

A Pawns & Kings című koncertsorozat tizennyolc ország huszonöt városát érinti, november 1-jén indul Hamburgban és december 12-én zárul Londonban. Az Alter Bridge Prágából érkezik Budapestre, az két előzenekar a Halestorm és a Mammoth WHV lesz – közölte a szervező Live Nation kedden az MTI-vel.

Az Alter Bridge jelenleg hetedik stúdióalbumának felvételein dolgozik, ami a 2019-ben kiadott Walk the Sky lemez folytatása lesz; utóbbi anyag több mint egy tucat országban vezette a slágerlistát. A kiemelkedő hangszeres és énektudást felmutató zenekar 2017 októberében már adott koncertet a Papp László Budapest Sportarénában, 2020 nyarán a Barba Negra Trackben lépett volna fel.

Az Alter Bridge 2004-es színre lépése óta több mint másfél millió lemezt adott el világszerte, dalaik letöltése eléri a százmilliós számot. Az együttesben Myles Kennedy énekel és gitározik, Mark Tremonti gitározik és énekel, Brian Marshall játszik basszusgitáron és Scott Phillips dobol. Első lemezük, a 2004-ben kijött One Day Remains rögtön felkúszott az amerikai albumlista első öt helyezettje közé, az anyag a kritikusok és a rajongók tetszését egyaránt elnyerte.

A folytatás a 2007-ben kijött Blackbird című album volt, amelyet az AB III (2010), a Fortress (2013), a The Last Hero (2016), majd 2019-ben a Walk the Sky követett. Az Alter Bridge folyamatosan koncertezett, és minden jelentős rock és metál fesztiválon fellépett az elmúlt másfél évtizedben.

MTI

Kiemelt kép: livenation.hu