Öt éve működik a szegedi Törzsasztal Műhely informális, művészeti csoportja. Legközelebbi bazárral egybekötött kötetbemutató rendezvényükön tehetséggondozó tevékenységük folytatására gyűjtenek.

Második alkalommal rendezi meg Támogatói Bazár elnevezésű programját a szegedi Törzsasztal Műhely a Jazz Kocsmában. A fiatal írókat, költőket és képzőművészeket tömörítő csoport alulról szerveződő kezdeményezésként tört utat magának az elmúlt években. Önkéntes kultúraszervező munkájuk során zenés irodalmi bemutatókat, író- és kritikaműhelyeket valósítanak meg, melyek amellett, hogy ingyenesen látogathatók, olyan szerzőket vonzottak eddig közreműködőként és fellépőként, mint például Áfra János, Izsó Zita vagy Terék Anna.

Október 18-án a Jazz Kocsmában könyvvásárral, kiállítással, illetve egy zenét és irodalmat fuzionáló programmal, Fehér Renátó Torkolatcsönd című kötetének bemutatójával várják a látogatókat. A támogatói eseményt megelőzően, délután öt órától a pályakezdő írókat egy, a meghívott szerzővel közös íróműhelyre is invitálják.

A 2017. óta működő csoport tagjai elsősorban egyetemisták, fiatal dolgozók, akiknek munkája és érdeklődése valamilyen formában az irodalomhoz, a képzőművészethez vagy a zenéhez kötődik. Különböző projektjeik (kötetbemutatók, felolvasóestek, beszélgetések) a szegedi kultúrélet színesítésére tett kísérletek. Törzshelyükön, a Jazz Kocsma pincehelységében 2018. óta tartanak íróműhelyeket, ahol mindig az aktuálisan vendégül látott szerző tanácsait hallgathatják meg a pályakezdő írók, költők.

A II. Támogatói Bazár és kötetbemutató című program ideje alatt felajánlott helyszíni támogatások a műhely jövőbeli tevékenységét fogják segíteni.

Részletes program

Vásár – Bibliotéka-addikció!

A Törzsasztal használtkönyv-standjánál kortárs kötetekből, klasszikus és szórakoztató olvasmányokból válogathattok. A gyűjtemény darabjait a tagok, a Megálló Közösségi Ház, valamint a Somogyi Könyvtár ajánlották fel – megvásárlásukkal a műhely munkáját támogatjátok. A könyvvásár mellett Tar Brigitta, azaz @engemnemkovetsenki kézműves alkotásai közül szemezgethettek.

Pincekiállítás – Go under!

Fogadjunk, hogy nem is tudtátok, hogy a Jazz Kocsma árnyas kertje alatt egy semiunderground kiállítási tér is rejtőzik! Nem is véletlen, hiszen ebben a funkcióban épp csak másodjára kerül kihasználásra a Törzsasztal Műhely képzőművész tagjai által. Mivel a helyiségben egyszerre amúgy is csak egy ember fér el kényelmesen, érzelmesen és felháborodva is firtathatjátok egy-egy kép intencióját az egyetértő csendben. Ha pedig már úgyis lemerészkedtetek, hagyjatok egy üzenetet a csoport számára a kihelyezett vendégfüzetben!

Kötetbemutató – Fúzió, fúzió!

Fehér Renátó Torkolatcsönd című verseskötetének bemutatója. A szerzővel Borbíró Aletta beszélget. Hangkütyüket nyomkod és gombokat csavar: Török Dénes.

Könyvmustra: https://bit.ly/torkolatcsond

kötetbemutató f21
Fotó: Ács Péter
A kiemelt képen látható plakát László Liza munkája