Hanga és Várkony történetei egy kötetben: Mészöly Ágnes 2015-ben induló, ötrészes ifjúságikrimi-sorozatának részei idén szeptemberben egy könyvbe rendezve jelentek meg a Cerkabella kiadónál.

Az új kötetről Mészöly Ágnessel október 13-án 20:30-tól az Égigérő gyerekkönyves blog és a hozzá kapcsolódó Neveljünk olvasókat! olvasásnépszerűsítő csoport alapítója és vezetője, Czakó Réka beszélget. Az esemény Facebook Live formájában lesz követhető a blog Facebook oldaláról.

Az esemény leírása

Hanga és Várkony alakja köré szerveződő történetekben kitalált, mégis nagyon ismerős, könnyen (meg)szerethető hazai helyszíneken játszódnak az események. A kiskamasz főhősök történetei azoknak az iskolásoknak szólnak, akik szívesen olvasnak letehetetlen krimit, akik kedvelik az olyan történeteket, amik hétköznapi környezetben játszódnak, de mégis felbukkan bennük egy csipetnyi misztikum. A sorozat 5 részét most egy kötetben és új köntösben jelentette meg a Cerkabella kiadó. Ennek apropóján beszélgetünk a történetről és a sok éve tartó siker titkáról a szerzővel, Mészöly Ágnessel.

hanga és várkony
(forrás: cerkabella)

A könyv fülszövege

A HUBBY-díjas szerző kultikus regénye egy kötetben!

„Most akkor mégis az iskola a legizgalmasabb hely a világon? Hanga és Várkony történeteiből egy dologra biztosan fény derül: a suli tele van nagyon különös figurákkal. Ráadásul Hangának, a különc, talpraesett lánynak és Várkonynak, a sokszor keményfejű, ám annál bátrabb fiúnak hála, hamar kiderül, hogy a mindennaposnak tűnő dolgok mögött valódi rejtélyek bújnak meg.

Mészöly Ágnes – a kortárs gyerekirodalom egyik legérzékenyebb szerzőjeként – Hanga és Várkony történeteiben mai nyelven, humorral és empátiával fordul minden generáció felé, és kiapadhatatlan fantáziával egy olyan iskolát teremt, ahova mindannyian tartozni szeretnénk, és ahol, mondjuk, a vízpart élővilágának ismertetését senki nem fojtja tömény érdektelenségbe. Hanga és Várkony, a két egymástól nagyon különböző kiskamasz azt mutatja meg, hogy csakis együtt, egymást kiegészítve vagyunk képesek a jóra, a változásra – ne riadjunk meg semmilyen kalandtól!”

(Szekeres Nikoletta, kritikus, szerkesztő, a HUBBY – Magyar Gyerekkönyv Fórum elnöke)

A bemutatóhoz tartozó Facebook esemény ide kattintva érhető el.

Kiemelt kép: Égigérő