A spin-off széria alkotója az eredeti sorozatért is felelős Taylor Sheridan.

A Yellowstone az utóbbi évek egyik legsikeresebb tévés produkciója, ez pedig a remek szereplőgárda mellett minden bizonnyal annak is köszönhető, hogy sajátos módon közelített a western műfajához: kiállításában nagyon klasszikus zsánerdarab, de a történet rákérdez a klasszikus értékekre, és nagyon izgalmasan beszél hagyomány és haladás kapcsolatáról.

A sikernek köszönhetően pedig az univerzum folyamatosan bővül. Hamarosan a második spin-off sorozat debütál a képernyőn, az 1883 után érkezik az 1923, ami a címben megjelölt évszámban veszi fel a fonalat, és a Dutton család második és harmadik generációjának történetét meséli el. A két főszerepre pedig ezúttal is fantasztikus színészeket sikerült szerződtetni. A középpontban lévő házaspárt Helen Mirren és Harrison Ford fogja alakítani – a készítő elmondása szerint ők két olyan embert játszanak, akik egymáshoz nagyon szorosan kötődnek, ám a körülmények kihívások elé állítják őket.

Sheridan azt is elmondta, hogy a sorozatnak két évadra lesz szüksége a történet elmeséléséhez, és a hírek szerint már folynak is az egyeztetések a folytatásról.

Az mindenesetre biztos, hogy az első évad december 18-án érkezik.

Kiemelt kép: Daily Mail