25 év, 25 évad és több mint 1200 rész után a Pokémon sorozat főhőse, Ash Katchum végre elérte célját, hogy a világ legnagyobb pokémon-mestere legyen.

Tegnap este az anime-történelem egyik legjobban várt lezárását kapták meg a rajongók Japánban: a Pokémon animesorozat főhőse több mint 1200 résznyi utazás és edzés után végre elérte álmát, és megnyerte a Pokémon világbajnokságot. Az esemény körüli izgatottságot kiválóan mutatja, hogy a 25. évad fináléjában lezajló, döntő ütközetet Tokió utcáinak óriás kivetítőin is közvetítették.

A Pokémon videojáték nyomán készült animesorozat első része 1997. április 1-jén került képernyőre Japánban: ezen a napon találkozott először Ash első pokémonjával, Pikachuval. A mára már a sorozat ikonikus alakjaként ismert figura az egyetlen pokémon, akit Ash utazásai során mindig a csapatában tartott, így azzal, hogy végül a Nagymesteri címet épp Pikachu szerzi meg neki, a készítők igazán megható beteljesedést adtak Ash történetének, ami a rajongók reakcióiból ítélve megérte a hosszan tartó várakozást.

Ash győzelmének a nézők az új Pokémon videojátékok, a Pokémon Scarlet és a Pokémon Violet megjelenése előtt egy héttel lehettek szemtanúi: a két, vadiúj open-world világot bemutató játék november 18-án érkezik Nintendo Switch-re. Ami a sorozatot illeti, a készítők egyelőre még nem jelentettek be új évadot.

Pikachu MINI, téged választalak! – Pokémonos autót mutatott be a BMW

Kiemelt kép: The Pokemon Company