Lassan több mint két hónapja, hogy elsőként nyerhettünk bepillantást a készülő filmbe. Sok botrány előzte meg a trailert, igyekszünk megfejteni a videóanyag tartalmát és levonni a következtetéseket, hogy a rajongók képet kapjanak a Solo: Egy Star Wars történetről. 

A Csillagok Háborúja kiegészítő történetei rögös utat jártak be eddig. A Zsivány egyes minden várakozást felülmúlva hatalmas sikert aratott. Kaptunk egy új animációs sorozatot, melyet semmi nem indokolt, ám mégis kifejezetten érdekes és minőségi produkció vált belőle az évek során. Hozzájuk csatlakozik a nyáron debütáló Solo, mely értelemszerűen a galaxis legjobb pilótájának történetét meséli el, egészen az új reményben történő felbukkanásáig.

A produkciót rengeteg negatív hír járta át. Kezdődött egy korai rendezőváltással, majd a kijelölt főszereplő is bedobta a kulcsot. A projekt azonban nem futott zátonyra, új stábbal és csúszással, de nekiálltak elkészíteni a filmet. És hogy milyen első látásra? Kukkantsunk bele!

 

A Solo nem finomkodik, pörgős akciót és lehengerlő történetet sejtet a háttérben. A bemutatóban látott CGI (számítógépen létrehozott kép) az eddigi legjobb, amit a sorozatban láthattunk. Továbbá az alapkoncepció is igazán izgalmasnak ígérkezik. Az első trilógia egyik központi figurájának előzményét feldolgozni nem kis bátorságra vall, bár válogathattak alapanyagból bőven, mivel sok író foglalkozott a nagyszájú csempész és társának, Chewbacca-nak kalandjaival.

Az előzetes egy rövid felvezetéssel kezdődik, melyben Han elmondja, hogy kicsapták a repülős képzésről. Ebből arra lehet következtetni, ahogy Jyn Ersonak a Zsivány Egyesben, úgy Solonak is egészen gyermekkorától megismerhetjük történetét.

Forrás: www.puliwood.hu

Az ezeket követő másodpercekben új járművek bukkannak fel. Az univerzum bővítése és továbbgondolása mindig jó, kellenek az újítások. Ez főleg a megújult Millenium Falcon-on látszik, mely most kissé képregényes stílusban jelenik meg.

Beszéljünk magáról a főszereplőről. Alden Ehrenreich az egyik legjobb választás. Markáns megjelenése merőben hasonlít a fiatal Harrison Ford-éra, így tökéletesen illeni fog rá a kiosztott szerep. A sárkányok anyját (Emilia Clarke) is előkelő szerepben láthatjuk, ő Qi’Ra-t fogja alakítani, akinek személye egyelőre ismeretlen. A szereposztásban továbbá helyet kapott Woody Harrelson, Donald Glover és Thandie Newton is.

A történet szerint Woody Harrelson karaktere, Tobias Beckett valamilyen csapatot toboroz. Valószínűleg valamiféle sötét ügylet lesz a háttérben, mivel Han Solo múltja korántsem volt mentes az efféle tevékenységektől.

Az utolsó képkockákon egy birodalmi cirkálót, illetve pár TIE vadászt lehet látni, melyek fantasztikusan festenek, illetve az új Ezeréves Sólyom is megmutatja, mire képes, ha szorul a hurok.

Összegezzük, mit várunk a filmtől:

  • Könnyed, akciódús szórakozást
  • Izgalmas és fordulatokkal teli cselekményt
  • Kidolgozott karaktereket (talán ez a legfontosabb)
  • Remek űrcsatákat
  • Egy árnyalt összképet az Új remény előtti időkről
  • Kikacsintást a Zsivány Egyes eseményeire!

 

Kiemelt kép: www.pursuenews.com