A Fiatal Írók Szövetsége 2023. augusztus 24. és 27. között kreatív írás kurzust hirdet 14-19 évesek számára.

A társaság várja mindazon fiatalok jelentkezését, akik érdeklődnek az irodalom és a szépírás iránt, szeretnek írni, olvasni, van már elkészült szövegük (vers vagy próza), és szívesen fejlesztenék képességeiket. 

A résztvevők a kreatív feladatok, az íráskészség fejlesztése, a tematikus rendhagyó irodalomórák és a műhelymunka mellett személyesen találkozhatnak pályakezdő és már befutott írókkal, költőkkel, akik amellett, hogy részt vesznek a közös műhelymunkán, saját életpályájukkal és művészetükkel kapcsolatban is tartanak rövid előadásokat a kurzusra felvételt nyert alkotóknak.

Ha szeretnéd fejleszteni az írói vénád, szívesen megismerkednél a kortárs magyar irodalom neves képviselőivel, vagy csak szimplán otthonosabban akarsz mozogni a szépírás és az irodalom megannyi területén, akkor jelentkezz a FISZ JUNIOR nyári kurzusára!

A kurzus helyszíne: Kisprésház, 1111 Budapest, Bartók Béla út 44. 

A kurzus ideje: 2023. augusztus 24–27. 10:00–16:00-ig (minden nap, félórás ebédszünettel)

A kurzus tanárai: Élő Csenge Enikő és Kazsimér Soma

Meghívott vendégeink többek között: Simon Márton, Vajna Ádám.

A jelentkezés határideje: 2023. augusztus 5. szombat éjfél.

A jelentkezés menete: A kurzusra 3 vers, vagy 1 novella 1 vers, vagy 1 novella/novellarészlet beküldésével lehet jelentkezni. A pályázati anyagokat a szervezők egy darab word dokumentumban várják a fiszjunior@gmail.com e-mail címre, NÉV NÉLKÜL, anonim módon, a jelentkező nevét és életkorát csak az e-mail szövegében tüntessétek fel.

A kurzusra 10 főt tudunk felvenni. A kiválasztás a beküldött szövegek alapján történik. A felvételt nyert jelentkezőket e-mailben értesítjük augusztus 10-ig.

A kurzus minden résztvevő számára INGYENES.