Szeptember 11-én a szombathelyi Fő téren szerveztek civil kezdeményezésre flashmobot, hogy a helyiek is kifejezhessék szolidaritásukat a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatóival és tanáraival.

A délután 16 órától kezdődő demonstráció első szakaszában a tér több pontjára zenészek települtek ki, hogy segítsék a gyülekezést és persze a hangolódást. A program gerinceként szolgáló zenés műsor fél ötkor kezdődött az SzFE Szombathelyen állomásozó hallgatói (Máté Gábor osztályából) és Jámbor Nándor (a Weöres Sándor Színház színésze) előadásában. A színészek kettő, az atmoszférához és a történtekhez szorosan köthető dalt hoztak a Fő térre a A Pál utcai fiúk című előadásból, emellett pedig a budapesti tüntetés két “himnuszát” is elénekelték közösen a tömeggel.

A megható és hidegrázós éneklést követően elkészült a közös kép és az összefogást szimbolizáló tenyérlenyomatos molinó. A szűk háromnegyed órás megmozduláson körülbelül 250 ember fordult meg, a közös képre pedig 170-en álltak össze.

A flashmob megvalósításában és szervezésében a helyi civilek mellett közreműködtek a Színház- és Filmművészeti Egyetem diákjai, a Weöres Sándor Színház színészei, az ELTE Savaria Egyetemi Központ Hallgatói Önkormányzata és az f21.hu szerkesztősége.


Horváth Dániel galériája: