Korábbi cikksorozatunkat folytatva időről időre összeszedjük a popkultúra legizgalmasabb aktualitásait. 

Jennifer Lawrence szerint egy jó vígjáték szükségszerűen bánt valakit

Jennifer Lawrence néhány év szünet után tért vissza a mozivászonra, miután előbb saját döntésre alkotói szabadságra ment, majd gyermeket várt. Bár időközben láthattuk a Ne nézz fel! és A kiút című streaming-premierekben, a nagyvásznon most, a Barátnőt felveszünk című alkotásban láthatjuk először a szünet után. Az Oscar-díjas színésznő egy olyan lányt játszik ebben a vígjátékban, akit felbérelnek egy fiú elcsábítására. A film rendezője, Gene Stupinsky korábban sem a visszafogott alkotásairól volt híres, így természetesen ezzel a filmmel kapcsolatban is merültek fel kérdések. Lawrence a következőképpen reagált a felvetésekre: 

„Nehéz úgy komédiát készíteni, hogy nem bántasz meg senkit. Egy régi típusú vígjátékot hoztunk tető alá, ugyanakkor épp ezekből a filmekből tanultuk meg, hogy a rosszindulatú komédia sem jó. Inkább magunkon nevessünk, mint másokat tegyünk nevetség tárgyává. Ezek helyes arányát kell megtalálni, és szerintem ez nekünk sikerült.”

Elvis Presley feleségéről forgatott filmet Sofia Coppola

Sofia Coppola a 2000-es évek eleje óta számít meghatározó rendezőnek, és mivel nem dolgozik őrült tempóban, filmjei mindig eseményszámba mennek. Így van ez a Priscilla esetében is, amely Elvis Presley özvegyének memoárját dolgozza fel. Bár a nézők jó része már igencsak túltelítődött a zenés életrajzi filmekkel, Coppola személye garancia az egyéni látásmódra. A mozi középpontjában a tinédzser Priscilla áll majd, aki egy buliban találkozott Elvisszel, és egy sebezhető, magányos ember képe tárul fel előtte. Nemrég kijött az alkotás első előzetese, a két főszerepben Cailee Spaenyt és Jacob Elordit láthatjuk. 

Hamarosan jön Ethan Coen első önálló filmje

A Coen fivérek egy ideje külön alkotnak, ennek eredményeként pedig hamarosan jön Ethan első önálló alkotása, amely azonban az előzetes alapján minden tipikus Coen-jegyet magán hordoz majd. Véletleneken alapuló bűnügyi komédia vár ránk szeptemberben, amiben barátnők kerülnek egy különleges bűnügy közepébe. A két főszerepet Margaret Qualley, Geraldine Viswanathan játssza, de hosszabb-rövidebb ideig Pedro Pascal, Matt Damon, Beanie Feldstein és Colman Domingo is feltűnik majd a moziban. 

Kiemelt kép: Jelenet a Priscilla c. filmből (forrás: Deadline.com)