Korábbi cikksorozatunkat folytatva mostantól minden héten összeszedjük a hét legizgalmasabb popkulturális híreit, aktualitásait. 

Az éhezők viadala is előzményfilmet kap

A 2010-es évek egyik legnépszerűbb young adult műve volt Suzanne Collins disztópiája, amelyből Jennifer Lawrence főszereplésével készült négy filmből álló adaptáció. Az alkotások szépen teljesítettek a kasszáknál, így nem meglepő, hogy hamarosan bővül majd ez a fikciós univerzum is. A rettegett Snowden elnök fiatalkorát bemutató film novemberben érkezik a mozikba, a főszerepben pedig az eddig kevésbé ismert Tom Blyth-ot láthatjuk majd.

A mellékszereplők névsora azonban most is impozáns: Rachel Zegler (West Side Story), Hunter Schafer (Eufória), Jason Schwartzman, a Trónok harcából ismert Peter Dinklage és az Oscar-díjas Viola Davis is tiszteletét teszi majd a moziban. A rendező ezúttal is Francis Lawrence, aki Az éhezők viadala-mozik jelentős részét is dirigálta. Az előzményregény Énekesmadarak és kígyók balladája címmel jelent meg itthon, így minden bizonnyal a film is ezt az elnevezést fogja viselni. 

Nagyrészt Magyarországon forgatták a Pulitzer-díjas regény adaptációját

A Netflix nemrégiben tette közzé a Láthatatlan fény című sorozat előzetesét. A streamingóriás tájékoztatása szerint a miniszéria november elején érkezik, az epizódokat  Shawn Levy (Stranger Things) rendezte. A Pulitzer-díjas regény Anthony Doerr munkája, és a második világháború idején mutatja be egy vak francia lány és egy német fiú egymásra találását. 

A két főszereplőt Aria Mia Loberti és Louis Hofmann (Dark) alakítják, de Mark Ruffalo és Hugh Laurie is feltűnik a négy epizód során. Ahogy említettem, a sorozatot nagyrészt hazánkban forgatták, és már az előzetesben is több magyar helyszín ismerhető fel.

 

Frankenstein történetét értelmezi újra Yorgos Lanthimos új filmje

A legismertebb kortárs görög rendező ismét neves színészekkel kalauzol el minket a viktoriánus korba. Legújabb filmjének alapja Alasdair Gray Poor Things című regénye, mely egyfajta Mary Shelley-átirat; a műben egy zseniális tudós hoz vissza a halálból egy fiatal lányt. Utóbbit Emma Stone, előbbit Willem Dafoe játssza, de a korábban már szóba kerülő Mark Ruffalo, Ramy Youssef és Margaret Qualley is feltűnik majd az egyébként szintén hazánkban forgatott moziban. 

Lanthimos legutóbbi, A kedvenc című filmjét több Oscarra is jelölték, így minden esély megvan arra, hogy ezzel az alkotással is találkozunk majd a jövő évi díjszezonban. 

popkultúra-Poor Things
Jelenet a Poor Things c. filmből (forrás: Deadline.com)
Kiemelt kép: Jelenet Az éhezők viadala előzményfilmjéből (forrás: Vulture.com)