Korábbi cikksorozatunkat folytatva mostantól minden héten összeszedjük a hét legizgalmasabb popkulturális híreit, aktualitásait. 

Erősen, de nem kiemelkedően kezdett az Avatar második része a kasszáknál

Múlt héten mutatták be az Avatar régóta várt folytatását, James Cameron grandiózus sci-fijének bevételi adatait pedig több szempontból is érdemes figyelni: a sorozat sorsa múlhat azon, hogy milyen végösszeggel zár majd a második epizód. Ráadásul a coviddal és több országban energiaválsággal küzdő moziknak óriási szüksége van az ehhez hasonló eseményfilmekre. 

Cameron legújabb rendezése az első hétvégéjén 134 millió dollárt keresett az Egyesült Államokban, összesen pedig 435 milliót termelt, ami erős, de nem kiemelkedő nyitány. A rendező karrierjében ez a legerősebb első hétvége, viszont ha az idei számokat vizsgáljuk, több Marvel-film is a pandorai kaland elé került. A stúdió viszont abban bízhat, hogy az első epizód is hihetetlenül sokáig volt műsoron, így a későbbi időszakokban sokkal több pénzt termelt, mint egy általános film. Ráadásul maga James Cameron is azt nyilatkozta korábban, hogy nem az első hétvégét, hanem az első három hetet lesz érdemes figyelni. 

Előzetest kapott Christopher Nolan következő filmje 

Bármit is gondolunk Christopher Nolanről, az biztos, hogy a brit rendező bemutatói mindig az adott év kiemelt kulturális eseményéi között vannak. Nincs ez másként az Oppenheimer esetében sem, ami jövő év júliusában érkezik majd a mozikba. 

Ahogy a cím is mutatja, Nolan új filmje J. Robert Oppenheimerről, az atombomba feltalálójáról, illetve az ő sorsán keresztül a tudomány etikai dimenzióiról fog szólni. Az alapot ezúttal egy irodalmi mű, az American Prometheus: The Triumph and Tragedy of J. Robert Oppenheimer című munka szolgáltatja. A főszerepben Cillian Murphy lesz látható, de többek között Emily Blunt, Florence Pugh, Robert Downey Jr., Matt Damon, Kenneth Branagh és Gary Oldman is fontos szerepet kap majd a moziban; Nolan tehát ezúttal sem fukarkodik a sztárokkal. 

Az első előzetes alapján pedig ez a film akár még új utakat is megnyithat a rendező pályáján, hiszen sokkal emberközelibbnek tűnik, mint a korábbi munkák. Hogy ez végül így lesz-e, arról jövő júliusban győződhetünk meg. 

Reese Witherspoon pomponlányként tűnik fel az Amazon sorozatában 

All Star címmel készül érdekesnek ígérkező vígjátéksorozat az Amazon forgalmazásában, ami rögtön kétévados berendelést kapott a techóriástól. A széria egy olyan pompomlány történetét meséli el, aki már túl van karrierje csúcsán, épp ezért Angliába megy, hogy ezt a nagyon amerikai sportágat bemutassa a helyi diákoknak. 

A széria főszereplője és egyik producere Reese Witherspoon lesz, aki az elmúlt években több tévésorozatban is feltűnt (The Morning Show, Hatalmas kis hazugságok, Kis tüzek mindenütt), illetve saját produkciós cégével, a Hello Sunshine-nal számtalan nőkozpontú történet filmadaptációját hozta tető alá. 

popkultúra
Reese Whiterspoon, a sorozat főszereplője (forrás: Inc. Magazine)

Az új sorozat premierdátuma egyelőre nem ismert. 

Kiemelt kép: Jelenet az Avatar: A víz útja c. filmből (forrás: People.com)