Korábbi cikksorozatunkat folytatva mostantól minden héten összeszedjük a hét legizgalmasabb popkulturális híreit, aktualitásait. 

Megérkezett a Cicaverzum első előzetese

Idén kifejezetten erős évünk volt magyar filmek szempontjából, és a hírek szerint ez jövőre sem lesz másként. 2023. egyik izgalmas bemutatója lehet a Cicaverzum című alkotás, aminek most az első előzetese is megérkezett, amiben Törőcsik Franciska mellett többek között Alföldi Róbert, Csobot Adél, Udvaros Dorottya és Polgár Csaba is feltűnik, valamint hallhatjuk az ezúttal macskát szinkronizáló Patkós Martónt

A Cicaverzum főszereplője, Fáni olyan lány, akinek nincs szerencséje a szerelemmel. Egy nap ráadásul találkozik egy nárcisztikus macskával, aki tovább bonyolítja a helyzetét. A film rendezője, Szeleczki Rozália korábbi alkotásaival (Mrs. Rozgonyi, Csodapunci) már kivívta a szakma elismerését, így különös hangvételű, egyedi humorú mozira számíthatunk. 

Elkezdődött a Joker második részének forgatása

A Joker a 2010-es évek egyik legsikeresebb filmje lett, mégpedig azzal, hogy új életet lehelt az addigra már igencsak a kifáradás jeleit mutató képregénymozikba. Joaquin Phoenix Oscar-díjat kapott az alakításáért, Todd Phillips pedig A-listás rendezővé vált a mozi sikerének köszönhetően. 

Bár sokáig nem volt biztos, hogy elkészülhet a folytatás, idén az illetékesek mindenkit megnyugtattak: 2024-ben érkezik a második rész. Amikor pedig kiderült, hogy az új film egy musical lesz, talán olyanok is elkezdtek érdeklődni iránta, akiket korábban nem hoztak lázba a szuperhősök.  

A rendező, Todd Phillips pedig most egy képet is megosztott a forgatásról, amiből kiderült, hogy a munkálatok elkezdődtek. Joaquin Phoenix természetesen visszatér a címszerepben, Harley Quinnt pedig Lady Gaga fogja játszani. A stábhoz rajta kívül Brendan Gleeson és Catherine Keener is csatlakozott. 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Todd Phillips (@toddphillips) által megosztott bejegyzés

Ázsiában játszódhat A Fehér Lótusz harmadik évada

A Fehér Lótusz tavaly debütált az HBO-n és rögtön a csatorna egyik húzósorozatává vált, amit ráadásul a közönség és a szakma egyaránt szeret. Míg az első évad Hawaii-n játszódott, a másodikban Szicíliába utaztunk, a következő etap pedig a készítő legfrisebb nyilatkozata szerint Ázsiát veheti célba. 

„Az első szezon leginkább a pénzzel foglalkozott, a másodikban a szex került középpontba, és úgy érzem, nagyon izgalmas lehetne egy olyan harmadik évad, ami a halál és a spiritualitás szerepét vizsgálja a keleti kultúrákban” — fogalmazott Mike White. 

popkultúra
Mike White, a sorozat készítője (forrás: Entertainment Weekly)
Kiemelt kép: jelenet A Fehér Lótusz c. sorozatból (forrás: Roboraptor.hu)