Újabb hét, újabb popkulturális hírösszefoglaló.

Elindult a Hangya harmadik részének a forgatása

A hírt Peyton Reed, a harmadik etap rendezője osztotta meg Twitteren. Úgy tűnik, Reed még nem unta meg a Marvel univerzumot, és harmadszorra is visszaül a rendezői székbe, hogy tovább mesélje Hangya karakterének történetét.

Azzal, hogy Hollywoodban is elkezdett stabilizálódni a COVID-helyzet, végre elstartolhatott a Hangya és a Darázs: Quantumania forgatása. A kitűzött 2023-as februári premier dátumig még van idő, azonban ne felejtsük el, hogy bármikor kitörhet egy újabb vírus hullám, ahogy azt a napokban több forgatási felfüggesztésről szóló hír is bizonyítja – írja a Pulliwood.

popkultúra_f21
Forrás: hu.ign.com

A Hangya harmadik részének a történetéről még semmit sem tudni azon kívül, hogy szerepet kap benne Jonathan Majors Kangje, akit a Loki sorozat révén ismerhettünk meg. Ti már várjátok Hangya legújabb kalandját?

Megérkezett a Szellemirtók: Az örökség új előzetese

Valószínűleg már nem sok újat mondok azzal, ez a franchise is megszenvedte a koronavírust, azonban a premierjének számos alkalommal történő elhalasztása után most úgy tűnik, hogy novemberben tényleg megérkezik a legendás filmsorozat folytatása. Az örökség egyfajta reboot és az első rész folytatása is lesz egyben. Amit eddig tudunk a történetről: Callie (Carrie Coon) a gyerekeivel az apjától örökölt oklahomai farmra költözik. A fiatalok nem tudnak semmit a nagyapjukról és az eredeti csapatról, de miután felfedezik, hogy a családjuknak köze van a szellemirtókhoz, őrült kalandokra indulnak. Mindebben segít nekik tanáruk is, Mr. Grooberson (Paul Rudd), aki hatalmas rajongója és megszállottja a csapatnak.

Az előzetes alapján korai lenne messzemenő következtetéseket levonni, annyi azonban talán már most látszik, hogy fényévekkel jobb lesz, mint a 2016-os óriási bukással járó női szellemirtók. Az mindenesetre bizakodásra adhat okot, hogy a filmet az első két felvonást készítő Ivan Reitman fia, Jason Reitman (Pszichoanyu, Nyárutó) rendezi.

Előzetes érkezett a Chucky sorozathoz!

Úgy tűnik, az elmúlt pár év a remake-ek éve. Persze, kétségtelen, hogy a 80-as években olyan örökzöld klasszikusok születtek, mint a Halloween II, a Bolygó neve halál, vagy esetleg a még pár évvel korábban újraforgatott Gonosz halott. (Az utóbbi valószínűleg egy külön cikket is megérne, mert talán az egyik legjobban sikerült horror remake lett). Természetesen nem véletlenül csak horror filmeket soroltam, ugyanis az éppen futószalagon gyártott középszerűbbnél középszerűbb Halloween-filmek után most érkezik egy másik klasszikus újra feldolgozása, méghozzá az 1988-ban debütált Gyerekjáték Chucky-ja kap egy sorozatot.

A széria 2021-ben a SyFy és az USA Networks közreműködésével fog létrejönni, az első évad pedig októberben debütál majd, a Puliwood információi alapján tíz résszel. Az új koncepció Don Mancini elképzelése alapján valósul meg, és az elmondása szerint a történet egy 14 éves meleg fiút helyez majd a középpontba, aki babafigurák darabjaiból készít különböző szobrokat, míg Chuckyra nem bukkan. Természetesen Chucky szinkronhangjaként visszatér Brad Dourif, de mellette Alex Vincent is tiszteletét teszi majd Andyként, aki még 1988-ban lett megajándékozva a démoni játékkal.

A lehetőségek megvannak, az előzeteshez képest remélhetőleg az animációk minősége a kész filmben javulni fog, azonban a valódi kérdés az, hogy vajon 2021-ben is ijesztő lesz egy nagydumás gyerekjáték?

Előző írásunk: 

Hírek a popkultúra világából – 32. epizód