Néhány izgalmas hír a film és sorozatgyártás világából.

Tom Cruise a nemzetközi űrállomáson forgathat filmet

Az elmúlt hét egyik vezető filmes híre volt, hogy Tom Cruise Elon Musk-kal és a NASA-val kiegészülve elsőként forgathat filmet a világűrben. A tervekkel kapcsolatos híreket később az űrügynökség egyik munkatársa, Jim Bridenstine is megerősítette, aki kiemelte, hogy a projekt mérnökök egy új generációját inspirálhatja, akik a NASA berkein belül nagy dolgokat hajthatnak végre. Azt egyelőre nem tudjuk, hogy mikor kezdődhet majd a forgatás.

Június 5-én ér véget a Netflix egyik legsikeresebb sorozata

2017-ben indult útjára a 13 okom volt című sorozat, amely a Netflix egyik legsikeresebb szériája lett. Bár általános vélekedés, hogy a későbbi évadok meg sem közelítették az első szezon színvonalát, a sorozat még így is képes volt a közbeszéd része maradni, hiszen alapvetően fontos témákat dolgozott fel. A streamingszolgáltató most egy videó keretében jelentette be, hogy június 5-én, a negyedik évadával ér majd véget a 13 okom volt.

Steve Carell ismét az Office készítőjével forgatott sorozatot

Május 29-én kerül bemutatásra a Netflixen az Oscar-jelölt Steve Carell legújabb produkciója, az Űrhadosztály, mely egy, Donald Trump űrtervét feldolgozó, szatirikus hangvételű sorozat lesz. A készítők között pedig az Office-t jegyző Greg Daniels nevét is megtaláljuk. Carell mellett John Malkovich és Lisa Kudrow is feltűnik majd a szériában.

Május 16-án debütál Szabó Szonja következő rövidfilmje, a Vércsék

A többek között a Prágai hétvége és Turiszt című filmekkel már bizonyító Szabó Szonja következő alkotása, a Vércsék némileg szokatlan helyen, az RTL Most-on debütál május 16-án, más információk (port.hu, gyártócég) szerint május 17-én. A csatorna emellett ugyanezen a napon a televízióban is műsorra tűzi a filmet. A Vércsék Mészöly Ágnes Egészpályás indítás című novelláját veszi majd alapul, a középpontban pedig egy serdülőkorú lányok alkotta kézilabdacsapat áll.