Megérkezett a Sorbonne Sexual harmadik nagylemeze Amíg álmodik címmel. Az album anyaga közel egy éven át készült, melynek előfutára két klip volt (Detenekem, Boldog az), az utóbbit a Fülesbagoly Special tehetségkutató nyereményeként készíthette el a zenekar.

Az új anyagnak Egyedi Péter volt a producere, akit a legtöbben az Óriásból ismernek, de az utóbbi időben aktív MMAMT szólóprojektjét is meg kell említenünk. A felvételek Szegeden, a Miracle Sound stúdiójában készültek Szabó Szebasztián és Sóti Norbert segítségével.

A lemez egy, a korábbiakhoz képest letisztultabb képet ad nekünk, ugyanakkor a Sorbonne Sexualra jellemző progresszív részek nem maradtak el. A korong címe a zenekar személyes történetéhez köthető, hiszen az új felállását kutatva arról álmodoztak, hogy egyszer révbe ér a dolog, és egy teljes értékű, komplex projekttel tudnak előállni. Az alkotói közösség ezalatt azt vette észre, hogy amíg álmodik a zenekar, addig megírt tulajdonképpen egy lemezt.

A Simán elhiszem című dalt például így jellemezték a srácok: „Minél többet élsz, annál kevesebbet vagy. Félelmes utópiát vázol a dal a paradigmákról, amikben élünk; az előre meghatározott párkapcsolati dimenziók között bátornak kell lenni még akkor is, ha maga a közeg unja önnön magát.

A Kapcsoló című dalhoz is készül klip, amely a visszafordíthatatlan egzisztenciális krízisekről beszél. A főszerepben Bezerédi Zoltán, a Katona József Színház Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésze áll majd, a rendező pedig Kathy Zsolt lesz.

Kiemelt kép: Bands Through The Lens