Szesztay Dávid zenész és dalszerző első önálló szólóestjét fogja bemutatni április 22-én az Esernyős Kulturális Központban, Óbudán.

f21

„Eddig elkerült ez az egyszálgitáros, egészen csendes műfaj. Amúgy sem voltam soha az a tábortűznél gitározós típus, de miután két éve elvállaltam pár duó koncertet Fenyvesi Marci gitárossal, bennem maradt, hogy talán kipróbálhatnám, hogy milyen volna egyedül is előadni ezeket a dalokat” — nyilatkozta a koncert kapcsán Szesztay Dávid.

A dalszerző eddig megjelent két szólólemeze gazdagon hangszerelt; gyakorta túllép a klasszikus gitár/zongora-bassszer-dob felálláson, szintetizátorokkal és egyéb hangszerekkel díszítve a dalokat. A pénteki szólóesten ezzel szemben pusztán Dávid énekhangja és kísérőhangszerei kerülnek a színre:

„Egy éve esett meg ez először, akkor is az Esernyősben, és kicsit még engem is meglepett, hogy milyen jól működött a dolog. Szerintem azok számára szintén érdekes lehet, akik ismerik a stúdiófelvételeket, mert így hallhatják az egyébként elég színesen és gazdagon hangszerelt dalok »csontváz verzióit«, amikből kiindultam annak idején a lemezfelvételek során. Az is bebizonyosodott, hogy annak ellenére, hogy nem tipikusan könnyen elgitározható, akkordozós dalokról van szó, kifejezetten szépen hatnak ilyen előadásmódban is.”

Az est különlegessége, hogy Dávid eljátsza majd pár egészen új szerzeményét is. Az eseménynek az Idebenn a csend címet adta, ami egy apró szövegrész a Gyertyaláng című dalából, amely klipjének megjelenéséről néhány hónappal ezelőtt már beszámoltunk.

Részletek a koncert Facebook-eseményében. Ha érdekel titeket Szesztay Dávid zenéje és további projektjei, kövessétek Facebook oldalát és weboldalát.

Kiemelt kép: Szesztay Dávid