Testközelben címmel négy női alkotó filmjét tűzi műsorára a Goethe Intézet filmfesztiválja, amelyet április 21. és 24. között tartanak Budapesten a Tabán moziban. Mind a négy film más szemszögből vizsgálja a testiséget.

f21

A Goethe Intézet tájékoztatása szerint a rendezvénnyel a kamerák előtt és a kamerák mögött dolgozó nőkre szeretnék ráirányítani a figyelmet: sajátos látásmódjukra, a női elbeszélések ritmusára, és olyan történetekre, amelyek bemutatják, hogyan élik meg a testiséget és az érzékiséget a nők napjainkban.

Leonie Krippendorff rendező Kokon (2020) című filmje a 14 éves Nóráról szól, aki pubertáskorral küzd, s eközben ráébred, hogy a lányokhoz vonzódik. A Meztelen állatok (2020) fontos fordulópontot mutat be öt fiatal életében, akik több szállal is kötődnek egymáshoz. Melanie Waelde filmjének szereplői a küzdősport és a szexről való beszélgetések között különféle kapcsolati konstellációban élik ki érzéseiket, keresik egymást, bujkálnak, csókolóznak, vagy megütik egymást.

Forrás: goethe.de

A Boldogság című filmben (2021) Henrika Kull rendező két olyan nő történetét meséli el, aki egy bordélyházban dolgoznak. Nicolette Krebitz Vad című filmjében (2015) a főszereplőnő a város szélén találkozik egy farkassal, amelyet sikerül befognia. Az állat közelsége felerősíti benne az ösztönös oldalát – áll a közleményben.

MTI

Kiemelt kép: goethe.de