29 éves korában, hosszú betegség után elhunyt Siklósi Örs, az AWS zenekar frontembere. Az énekesnél tavaly júniusban diagnosztizáltak leukémiát, idén januárban tervezte elmesélni a történetét. 

Siklósi Örs az AWS-sel a hazai zenei életnek gyorsan vált kiemelkedő figurájává. A mély szövegek mellett az egyik legnagyobb színpadi jelenléttel bíró frontemberben mindenki egy szerethető és szerető embert, társat ismert meg. Örs elvesztésével egy barátot veszítettünk el, akinek a dalai ezreket inspiráltak és vittek át a nehéz időszakokon. 

A zenekar, ezzel együtt Örs legnagyobb sikere az eurovíziós szereplés volt, amely egy örök színfolt marad a nemzetközi műsor, de elsősorban a hazai média életében – az elmúlt 10 év legemlékezetesebb eurovíziós magyar produkciója voltak. Örs nyitottsága és baráti közelsége a zenekar rajongóinak és a teljes zenei életnek egyaránt hiányozni fog. 

A banda mellett szólóprojektjén is dolgozott, melyből születendő albumát tavasszal tervezte kiadni, míg az AWS ötödik nagylemeze a nyáron készült volna. 

A zenekar tagjai az Akvárium klub alján hoztak létre egy helyet, ahol el lehet köszönni Örstől:

Isten veled, Örs, nyugodj békében. Csoda vagy.

Kiemelt kép: Lutor Katalin